4.4.2013

Maaliskuussa kirjahyllyyn kerääntyi...

... useita varsin mainioita löytöjä.

Sitä tuli käytyä sekä kirpputoreilla että kirjamessuilla. Tampere Kuplii -tapahtuman ostokset listasinkin omaan merkintäänsä. Tässä seuraa lähinnä listaus siitä, mitä muuta kertyi mukaan muualta.

Kirppikset ovat siis vaarallisia paikkoja. Sitä voi päätyä kanniskelemaan mukanaan useita kiloja kirjoja, kun pääsee ovesta takaisin ulkoilmaan.
Yhdellä reissulla mukaan tarttui parilla eurolla Bill Wattersonin Lassi ja Leevi Juhlakirja 7. Hirmuisen halpa hinta, syynä irtonaiset kannet, minkä huomasin vasta kotona. Ei haittaa, koska sisältö on varsin hyvässä kunnossa. Sisältää mahtavia klassikkostrippejä, joita muistan lukeneeni jo ala-asteella.
Kaikkien pitäisi lukea Wattersonia.

Haluaisiko joku muuten alkaa tutkia Lassia ja Leeviä?

Samasta paikasta mukaan tarttui myös Star Wars: New Hope -sarjakuva vuodelta 1995. Englanniksi.

Toiselta kirppukseltä löytyi kaksin kappalein vanhaa suosikkiani, Stephen Kingiä: vanhempi Tarpeellista tavaraa ja uuden tuotannon parhaimmistoa, Tapahtumapaikkana Duma Key. Hinta--laatu-suhde varsin hyvä. Samalla kertaa mukaan sattui myös parilla hassulla eurolla Dragonologia. Yritän vaivihkaa kerätä näitä tämän tyypin kirjoja, jos niitä tulee vastaan. Erittäin käteviä korruptoida sukulaisten ja tuttujen lapsia oikeaan suuntaan.

Kolmannella kirppiksellä tein niin mahtavia löytöjä, että oksat pois. Täydellisessä kunnossa oleva Neil Gaimanin Unohdetut jumalat alle kympillä sekä kirjallisuuden kurssikirjoihin kuuluva klassikko, Bruno Bettelheimin Satujen lumous. Neil Gaimanin teos on vaikuttanut kirjoittamiseeni erittäin paljon, osin tiedostamatta. Jälkimmäinen puolestaan on teoriaosuudeltaan varsin mukiinmenevä teos, mutta jos ei halua pilata lapsuuttaan analyysilla siitä, mitä Punahilkan vaatteiden väri symboloi, kannattaa kirjan loppuosa jättää suosiolla lukematta. Niin minä tein ja selvisin lastenkirjallisuuden kurssista hyvällä arvosanalla.

Näiden lisäksi kirjakauppoihin eksyminen on ongelmallista, koska mukaan saattaa tarttua H. P. Lovecraftin Necronomicon (valitettavasti pehmeäkantisena), Kathy Reichsin Pyhät luut (pitää testata, toimiiko Temperance Brennanin hahmo yhtä hyvin alkuperäisteoksissa kuin Bonesissa), Ursula K. Le Guinin Maameren tarinat yhteisnide 5-6 sekä Brian J. Robbin kirjoittama elämäkerta Johnny Depp, Kapinallinen.

Jyväskylän elämysviikon kirjamessuilla keräsin kassiini Tampere Kuplii -tapahtuman innoittamana kotimaista sarjakuvaa, jota tarjoiltiin huimaan viiden euron kappalehintaan. Tuuli Hypénin Nanna 2, JP Ahosen Puskaradio ja Jupun Baarien nainen saivat kaikki uuden kodin. Sen lisäksi löysin aivan tuntemattoman teoksen, Harri Filpan tekemän gradun sarjakuvasta, nimeltä Tiedettä ja sarjakuvaa - ruutujen kaupalla. Teoksen nimi ei tosin tunnu kertovan mitään sen sisällöstä, sillä koviin kansiin pistetty gradu kertoo sarjakuvien käytöstä mainonnassa. Ja Scott McCloudin esimerkkiä on seurattu, sillä teos on myös piirretty sarjakuvamuotoon. Otin kuitenkin kiinnostavuuden nimissä. Vitosella tietenkin.
Ja koska kympin hinta oli varsin sopiva, fanityttö osti myös hienon Game of Thrones - Valtaistuinpelin kulisseissa -kirjan, joka kertoo suositun sarjan kahden ensimmäisen kauden tekemisestä.

Joskus sitä tulee mietittyä, paljonko rahaa kirjahyllyjen sisällöissä oikein on kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti