9.10.2016

Don Rosa Helsingissä viikolla 43 - ja Ankkatohtorin omat esiintymiset

Rosa odottaa Pixel Sistersin kuorokeikkaa Tampereella 2015
Don Rosan virallisilla Facebook-sivuilla on jälleen jaettu lisätietoja ankkataiteilijan Suomen vierailusta. Ennakkotietojen mukaan Rosa esiintyisi Helsingin kirjamessuilla ja nyt tiedetään jo valtaosa signeerausaikatauluista sekä vierailut messujen ulkopuolisiin kauppoihin, jotta nekin fanit, jotka eivät messulippua halua ostaa, pääsevät moikkaamaan Rosaa. 

Tässä tämän hetkiset aikataulut. Niihin voi tulla vielä muutoksia - kannattaa pitää silmällä FB-sivuja!

Torstaina 28.10. Helsingin kirjamessuilla:
Rosa signeeraa Sanoman omalla Don Rosa -pisteellä KOKO PÄIVÄN.

Perjantaina 29.10. Helsingin kirjamessuilla:
10-12: signeeraus Don Rosa -pisteellä
12-13.30: signeeraus Suomalaisen Kirjakaupan pisteellä
14.00- signeeraus Don Rosa -pisteellä aina messujen päättymiseen asti.

Lauantaina 29.10. Kirjamessuilla:
10.30-11: haastattelu päälavalla
11.30-15.00: signeeraus Don Rosa -pisteellä 

Lauantaina 29.10. Suomalaisessa kirjakaupassa (Aleksanterinkatu 23):
15.30-18.30: Signeeraus

Sunnuntaina 30.10. Kirjamessuilla:
10-12: Don Rosa -pisteellä

Sunnuntaina 30.10. Akateemisessa kirjakaupassa (Pohjoisesplanadi 39):
12.30-15: Signeeraus 

Lisäksi huhutaan pienemmästä, mahdollisesti sisäänpääsymaksun sisältävästä tapahtumasta tiistaina 25.10., mutta sen yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa.

Olen itse tulossa messuille vasta perjantaina ja oma aikatauluni on sen suhteen vielä avoin. Kaikki varmistunee tässä ensi viikolla.

Gagnor & Cavazzano: "Destino", s. 1. © Disney
Omat aikatauluni tutkijana (ja fanina) ovat tällä hetkellä syksyn osalta suht kiireisiä. Minulla on kaksi vertaisarvioitua artikkelia viimeistelyn alla. Toisen deadline on tämän kuun, toisen ensi kuun 15. päivänä. Ensi viikolla pyörähdän torstaina päiväseltään Helsingissä Ankka vailla menneisyyttä -albumin julkaisutilaisuudessa, jossa Kari Korhosen ja Aki Kaurismäen lisäksi tapaan Giorgio Cavazzanon, jonka "Destino"-sarjista tämä toinen mainittu artikkeli käsittelee. Nimmari ja yhteiskuva olisi aika hyvä saalis.

"Syyslomani" ei oikeastaan ole lomaa kuin sanataideopetuksista. Suomen Hobitti-vastaanottotutkimus järjestää viikolla 42 Uses of Fantasy -konferenssin, jonne laitoin abstraktin ja se hyväksyttiin. Esitelmöin siis kotiyliopistossani ankkojen fantasiasta ja postmodernista metalepsiksestä. Sivuan sekä Rosaa että "Destino" -sarjakuvaa.

Osallistun myös Oulun sarjakuvafestivaaleille perjantain ja lauantain 4.-5.11. osalta. Minut kutsuttiin keynoteksi perjantain akateemiseen osioon. Puhun siellä Dorfmania ja Mattelartia mukaillen aiheesta "How to Study Donald Duck? Fantasy and postmodernism in the Disney Comic" perjantaina 4.11. klo 14 Oulun kaupunginkirjastolla. Tilaisuus on ilmainen ja kaikille avoin!

(Minusta on kuulemma festarilehdessä jotain juttua.)

Loppuvuoden yritän sitten keskittyä töihin ja opetukseen. Ankat jäävätkin sitten pienelle tauolle sarjakuvafestivaalien jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti