25.2.2017

Kirjahyllyn täydennystä

Adlibriksen alennuskoodi hyötykäytössä.
En ole päivittänyt kirjahyllyäni - tai oikeammin kirjahankintojani aikoihin tänne blogiin. Syynä on ollut lähinnä se, että viime syksynä raha tuli ja raha meni suoraan elämiseen. Ne vähät kirjat, joita syksyn aikana kertyi, olivat lähinnä kirjaston poistomyynnin tulosta tai lahjaksi saatuja opuksia. Koetan nyt muistaa, mitä on mistäkin kertynyt ja vähän tiivistellä hankintojani.

Juhlin rahatilanteen parantumista vuoden alussa tilaamalla Adlibriksestä fanitukseni TOP3:n teoksia: Carrie Fisherin viimeiseksi jääneen omaelämäkerran Uuden toivon kuvausten aikaan sijoittuneesta suhteesta Harrison Fordiin, Harry Potter ja kirottu lapsi -näytelmän sekä kerrassaan herkullisen ja nerokkaan Mickey's Craziest Adventures -sarjakuvan - tekijöinä ranskalaiskaksikko Lewis Trondheim ja Keramidas.
Vanhan kirjan talven saldo
Lauantain töiden jälkeen ehdin myös kiertää Vanhan kirjan talven (10.–11.2.) antikvaariset kojut läpi ja sieltähän löytyi helmiä. Tove Janssonin ihana Kuinkas sitten kävikään? juuri sellaisena leikattuna kuvakirjana kuin se pitää lukeakin. Johanna Sinisalon paras teos sitten Ennen päivälaskua ei voin eli upea dystopia Auringon ydin. Stieg Larsson on paheeni (kenties Dan Brownin lisäksi). Viihdyn Lisbetin seurassa ja tämä osa puuttui Millennium-trilogiastani. Seuraavaksi aion katsoa tämän elokuva-adaptaation (lopultakin).

Lahjoja ja löytöjä
Tässä on nyt sekalainen pino kaikenlaista. Zorrot sain yllätyslahjaksi ystävältäni. Kyseessä on ehkä ensimmäinen fanituksen kohteeni ikinä. Tähän palaankin jossain vaiheessa myös blogissa tarkemmin. Satu kasvattaa ja Che Guevaran Moottoripyöräpäiväkirja löytyivät kirjaston kierrätyshyllystä. Pratchettit (muistaakseni molemmat) ja Kingin Tulisilmä ovat siskoni löytöjä vastaavasta kierrätyshyllystä. Pohjimmaiset lastenkirjat kuuluivat Lasten tietokirjaraadin lukuohjelmaan. Yllättäen Vesa Lehtimäen Pieniä hetkiä suuresta galaksista oli oma lempparini, vaikka Ertimon oli visuaalisesti vaikuttava.

Kirppis- ja alesälää
Yksi oppilaistani saa Vilja-Tuulia Huotariselta ohjausta, joten pitihän sitä tutustua Huotarisen runouteen tarkemmin. del Toron vampyyritrilogian vika osa oli alennuksessa Suomalaisessa, ja itsenäinen jatko-osa Millennium-sarjalle, Lagercranzin Se mikä ei tapa taisi löytyä Sittarista. Barks / Rosa -kokoelma tuli vastaan ihan kirppiksellä, mikä hämmensi. Pakkohan se oli viedä sieltä pois. En ole vielä ehtinyt hankkia noita mestareiden yhteiskokoelmia lainkaan hyllyyni. 15 €:lla oli hyvä aloittaa.

Lahjaksi ja poistomyynnistä
Pinossa olevat lasten- ja nuortenkirjat ovat, kuten kuvasta näkyy, ovat peräisin kirjaston poistomyynnistä. Englanninkielisen peikkokirjan sain siskoltani joululahjaksi ja Suuren noitatiedon ystävältäni ja entiseltä työtoveriltani. Se on lapsuuteni suuria suosikkeja – lainasin sitä kirjastoautosta ties kuinka monta kertaa.

Työhuoneellani on myös melkoinen pino lahjaksi saatuja tietokirjoja. On aina mukavaa, kun joku tyhjentää kirjahyllyään ja muistaa minua.

1 kommentti:

  1. Toi Suuri Noitatieto on ihana! Tosin oo varovainen inkiväärikeksien kanssa, I fucked up the first patch (jotn kasivuotias ja en osannut leipoa) mut kun ne saa oikein ne on hirmu hyviä. Myö löydettiin tuo joskus Mummille ja se on ollut koko suvun suosikkikirja siitä lähtiin miltei. :D (Nyt se on äitin kirjahyllyssä.)

    VastaaPoista