19.3.2011

Keväinen massamurha

”Kotini on linnani.” Se on kuulemma leijonan sanonta.

Ja niin muuten onkin. Se on turva ja lepopaikka, jonne paetaan pitkän päivän päätteeksi, uppoudutaan sohvan uumeniin kirja kainalossa tai jumitutaan työhuoneessa tietokoneen ääreen kirjoittamaan.

Koti on paikka, jossa pesäänsä pitää minun lisäkseni mies ja kaksi gekkosta, jotka tiirailevat mustilla silmillään terraarion lasin läpi, eivätkä karkaile mihinkään – paitsi unissani.

Mutta kun kodin pyhyyttä uhkaa invaasio, on aika ottaa haltuun diktaattorin elkeet ja suorittaa raaka ja julma massamurha ihan vain oman (ja miehen) mielenterveyden kannalta.

Puhun siis tietenkin muurahaisista.

Niitä ilmiintyi asuntoomme ensin muutama. Ihan selviä tiedustelijoita. Kun ne huomasivat puolustuksessamme olevan aukon, ne tekivät sotasuunnitelman, joka johti invaasioon.

Olen kotoisin maalta ja korvesta ja tottunut siihen, että kesällä pörrää jos jonkinmoista ötökkää ympärillä. Mutta jos sitä eräänä päivänä huomaa kusiaislauman liikkuvan jonossa rappusten reunaa pitkin yläkertaan ja suoraan jääkaapin viereiselle pöydälle, alkaa olla aika toimintaan.

Ainoat ötökät, joita tässä kämpässä siedän, ovat satunnaiset jauhomadot jääkaapissa ja muutamat sirkat faunaboksissa. Ja niidenkin elämäntehtävä on olla gekkojen evästä.

Muurahaiset eivät tähän talouteen asetu.

Mekin teimme sotasuunnitelman.

Siivosimme keittiön.

Minä imuroin rappuset yksi kerrallaan sadistisesti hihitellen, kun ziljoonia kusiaisia imeytyi suuttimen läpi pölypussiin. Imuroin koko niiden reitin aina keittiöön asti, puhdistin pöydät, lattiat ja vielä olohuoneenkin.

Sitten mies otti raskaat aseet käyttöön ja sumutti koko halvatun muurahaispolun ja tuhosi samalla kokonaisen spray-purkin tuholaisten torjuntaan käytettäviä aineita.

Lopuksi sinetöimme voittomme parilla ”mökillä”, joita jätimme muurahaisten reitille houkuttelemaan niitä herkuilla, jotka myrkyttäisivät niiden koko pesän.

Kun lopulta huokaisimme, kämppä oli täynnä raatoja.

Diktaattoripariskunta myhäili tyytyväisenä.

Mission accomplished.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti