30.5.2013

Sarjakuvia, lisää sarjakuvia!

NNCOREn konferenssin jälkeen (josta seuraa päivitys toivottavasti viikonloppuna) tuli varattua aikaa nimenomaan sarjakuvaostoksille, joten suuntasin lauantaina innoissani The Good Fellows -sarjiskauppaan, joka siis on muuten ainut kauppa Suomessa, josta löytyy englanninkielisiä Walt Disney's Comics and Stories - ja Uncle Scrooge -sarjakuvalehtiä.
(Jos tiedätte sattumalta jonkun toisen paikan, hihkaiskaa kommenttilaatikkoon!)
Tällaisia tarttui mukaan. (Pahoittelen huonoa kuvaa.)


Uncle Scrooge -lehden numerossa 321 on tietenkin jo kansikuvasta päätellen tarina "Attaaack!" eli suomalaisittain "Hakkaa päälle!". Tämän tarinan olennaisuus väitöskirjani kannalta liittyy tietenkin Pellen pseudofantastiseen kielenkääntäjään sekä Arpin Lusènen läsnäoloon.
Numerosta 319 puolestaan löytyy "The Dutchman's Secret" eli "Hollantilaisen salaisuus". Erinomaisen viihdyttävä tarina lähinnä huumorinsa puolesta. Tästä tarinasta saa oivia esimerkkejä Rosan klassisesta kerrontatyylistä, jossa ruutujen taustalla tapahtuu jotain huvittavaa. Myös Akun "yliluonnollinen" tarkkanäköisyys on edustettuna.
Walt Disney's Comics and Stories -lehden numerot 635-637 sisältävät "The Three Caballeros Ride Again" -sarjan kokonaisuudessaan. Ei olennainen väitöskirjani kohdalta, mutta hieno esimerkki Akun erilaisesta sankaruudesta. Tulen tietenkin viittaamaan tähän Akun henkilöhahmon kuvauksessa.

Ostin myös hieman heräteostoksena kovakantisen Barks-kokoelman Uncle Scrooge: "Only a Poor Old Man", joka nimikkotarinan lisäksi sisältää sellaisia helmiä kuin "Back to Klondike", "Tralla La" ja yhden lapsuuteni suosikin, "The Secret of Atlantis". Tämän nappasin mukaan ihan vain siksi, että minulla on oikeita ja päteviä Barks-lähteitäkin viittauksia varten.

Satuin myös tekemään testimielessä tilauksen amerikkalaisesta Nostalgiazone-verkkokaupasta. Koska viime vuonna taistelin niin pitkään Mile High Comicsin kanssa, enkä kahdenkaan tilausyrityksen jälkeen koskaan nähnyt sarjakuviani, päätin kokeilla toista firmaa.
Täältä sain sitten lähetystiedot aina lähetyskoodeja myöten ja kesti huimat kuusi (!) päivää, kun paketti oli jo postilaatikossa.
Hämmennys oli huima, mutta niin oli myös ilokin, tässä paketissa tuli nimittäin yksi kauan odotettu ja toivottu tarina.

Walt Disney's Comics and Stories 606 kätkee sisäänsä kolmannen eli viimeisen osan "The Universal Solventia". Nyt tämäkin sarja on täydellinen.
Saman lehden numeroissa 602 ja 603 on osat kaksi ja kolme "The Treasury of Croesusta". Numerossa 610 on kauan kaivattu lempparini "A Matter of Some Gravity" eli "Paino-ongelmia". Uncle Scrooge 262 puolestaan sisältää tarinan "Back to Xanadu" ja tämä oli myöhäisen huomioni jälkeen ainut pettymys, jolla ei siis ollut mitään tekemistä itse firman kanssa.
Huomasin nimittäin juuri äsken, että kyseinen lehti sisältää "Takaisin Xanaduun" osan 2. Ei koko tarinaa. Tarkastin InDucksista, että olinko unohtanut kirjoittaa listaani koko tarinan numerot (näin kävi useille jatkosarjiksina ilmestyneille tarinoille, kun en tajunnut kirjoittaa kaikkia kolmea numeroa ylös ostoslistaani), mutta tämä ei ollut minun mokani. Jostain syystä InDucksin linkit "Back to Xanadun" jenkkijulkaisun numeroihin ovat hieman sekavia, enkä ensimmäisellä hakukerralla löytänyt kuin albumit Donald and Scrooge 1 ja 2 sekä Uncle Scrooge -lehden numerot 262 ja 357. Tarkemmalla haulla löytyykin myös se Uncle Scrooge 261, joka minulta sitten vielä uupuu.
Metsästys jatkukoon.

Lehdet olivat kaikki hyväkuntoisia ja erittäin huokeita, mutta hintaa tietenkin nosti $24 posti- ja vakuutuskulut Suomeen.

Nyt voin taas katsella muista liikkeistä niitä puuttuvia sarjakuvia, kun nämä ovat varmasti hyllyssä. 
Täytyy sanoa, että tällä hetkellä hankalimpia (ja kalleimpia) löytää ovat "A Little Something Special", molemmat Musta ritari -tarinat sekä "Guardians of the Lost Library". Niitä etsiskellessä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti