7.9.2013

Kesän viimeiset kirjahankinnat

Conien jälkeen tuli kerättyä muutama teos kirjahyllyn täytteeksi. Osa tietenkin tuli synttärilahjaksi, kiitos näistä!

Hyvältä ystävältäni sain W.I.T.C.H.-kirjan Pöllön varjo. Koska pöllöt. Ja koska olen fanittanut W.I.T.C.H.-sarjakuvia niiden alkuajoista asti. Parikymppisenä hiippailin nolostellen kirjaston nuorten sarjakuvahyllylle ja nappasin sieltä uusimmat lehdet niin, ettei kukaan sitä muka huomaisi. Nyt en jaksa enää nolostella moisista.

Toinen ystäväni antoi lahjaksi kirjan The Book of Nice, joka käsittelee erilaisten kohteliaisuuksien ja hyvien tapojen historiaa, sekä teoksen Superpiss, Meltykiss, Spankers and Muff. Why some products will never make it in the English-speaking world. Nimi kertoo kaiken. Hupia luvassa.

Sisko antoi lempikirjailijani Johanna Sinisalon novellikokoelman Salattuja voimia ja äidiltä sain J. R. Wardin vampyyrikirjan Paljastettu rakastaja. Tähän sarjaan en ole vielä tutustunut, joten nyt löytyi sopiva aloitussykäys, koska kyseessä on vasta sarjan yhdeksäs osa.

Kirppiksiltä tuli poimittua mukaan Nightwish-teos, jota olen tiiraillut vähän ties sun mistä, mutta vasta tällä kertaa raaskin ostaa hinnan takia. Myös Rosan Kadonneen kirjaston vartijat löysi tiensä hyllyyni ihan vain siksi, että hinta oli niin uskomattoman halpa (samainen opushan minulla on jo ennestään) ja että kyseessä oli joku omituinen painos, johon en ole ennen törmännyt. Joko teoksesta puuttuu kansipaperi tai sitten kyseessä on jokin muu mutaatio. Yritimme pienellä porukalla selvittää teoksen alkuperää, mutta mitään ei selvinnyt. Salapoliisityö jatkuu myöhemmin.
Kirjaston poistomyynnistä löysin Margareta Rönnbergin Siistiä! Ns. roskakirjallisuudesta, jota ajattelin hyödyntää erääseen artikkeliin, sillä siinä puhutaan lastenkulttuurista ja myös sarjakuvista.

Ostin myös ystävältäni tarpeettomaksi käyneen roolipelikirjan Vampire: The Requiem. Tällekin ehkä tulee käyttöä, vaikka olenkin enemmän ihmissusien ystävä.

EUPOP-konferenssista ostinkin jo aiemmin mainitsemani Fan Phenomena -kirjat Buffy the Vampire Slayer ja Star Wars. Jälkimmäinen kirja saapui lopulta kauan kaivattuna yliopiston postilaatikkooni torstaina. Mitään hyötyähän näistä ei siis tutkimuksen kannalta ole, mutta fanina ne olivat pakkohankintoja. Ensi keväänä samassa sarjassa julkaistaan mm. teokset Sherlock Holmesista, Hunger Gamesista ja Supernaturalista. Niitä odotellessa...

EDIT: Oho, yksi pinossa olevista kirjoista unohtui, nimittäin Mats Stranbergin ja Sara B. Elfgrenin nuortenfantasia Piiri. Tätä mainostettiin kesän Finnconissa runsaanlaisesti ja nyt se sitten tuli vitosella vastaan Sokkarin kirja-alessa. Hups, kun lipesi laukkuun. 

3 kommenttia:

 1. Minkäslaisia asioista tuo Buffy Fan Phenomena käsittelee? Fanina kiinnostaa... :)

  -Jani Ylönen

  VastaaPoista
 2. Buffy-kirjasta löytyy lukuisia artikkeleja, jotka käsittelevät mm. populaarikulttuurin vaikutuksia Buffyversessä, Buffyn faneja (mm. naisfaneja ja uskonnonkaltaisuutta), Buffyspeakia, rakkaustarinoita (mm. Willown ja Taran) ja Buffy-esineitä. En ole vielä kirjaa lukenut, mutta ainakin tuo Buffyspeak kuulostaa erittäin kiinnostavalta. :)

  VastaaPoista
 3. Hmmm, pitäisiköhän tilata itselleen jostain, kuulostaa mielenkiintoiselta, vaikka olisihan tuota lukemista muutenkin. :)

  Voisin vaikka lueskella Buffy-esineistä, joita olen parhaani mukaan pyrkinyt keräämään mukaani ainakun satunnaiseen nörtti-ilmiökauppaan olen matkoillani "eksynyt" (todellisuudessahan ne ovat näytelleet päiväohjelmissa yhtä tärkeitä rooleja kuin paikkakuntien tunnetuimmat nähtävyydet).

  -Jani

  VastaaPoista