7.2.2016

Roope Ankan mysteeri - tulossa uusi dokumentti Don Rosasta

Dokumentin tekoa. Kuva: The Scrooge Mystery film crew.

Viikko sitten Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla julkistettiin virallisesti tieto uuden Don Rosa -dokumentin tekemisestä, josta faneille on tippunut hiljalleen tietoja jo viime vuonna. Dokumentti on nimeltään The Scrooge Mystery ja sen ohjaajana toimii ranskalainen Morgann Gicquel. Ensi-iltaa kaavaillaan vuoteen 2017. (Itse veikkailisin ajankohdaksi Angoulêmen sarjakuvafestivaaleja tammi-helmikuun vaihteessa, mutta tämä on tietenkin vielä vain arvaus. Jos näin on, niin tämä tutkija taitaa suunnata festivaaleille toista kertaa elämässään.)

Dokumentti lähestyy ankkapiirtäjää fandom-ajan pioneerina: fanina hän on saanut tunnustusta omista töistään, jotka perustuvat Disneyn alkuperäisiin lisensioituihin tuotoksiin, mikä osaltaan kaventaa rajaa fanitaiteen ja "alkuperäisen" taiteen välillä. Elokuva koostuu kahteentoista osaan jaetusta keskustelusta Rosan kanssa, minkä ohessa haastatellaan faneja, jotka puolestaan ovat saaneet omat inspiraationsa hänen töistään. Dokumentin aikana Rosa piirtää uudet versiot Roope-potreteistaan, jotka hän loi Roope Ankan elämä ja teot -sarjakuvaromaaniaan varten.

Dokumentin nettisivut löytyvät osoitteesta http://www.thescroogemystery.com/, mistä löytyy jo ensimmäinen teaser-traileri. Kannattaa heti kirjautua sivujen kautta sähköpostilistalle, jotta saa uusimmat tiedot elokuvan edistymisestä. Esimerkiksi yllä oleva valokuva on lähetetty sähköpostilistan kautta kiinnostuneille faneille. Projektia pystyy seuraamaan myös somessa: sille löytyy oma Twitter-tili sekä Facebook-sivut

Tässä vaiheessa tiedämme jo, että luonnollisesti Tuomas Holopainen tulee esiintymään dokumentissa, sillä hänen nimensä mainitaan jo trailerissakin. Mutta nyt voin julkisesti paljastaa, että filmiryhmä tulee haastattelemaan minuakin dokumenttia varten. Allekirjoitin jo viime vuonna paperin, jossa suostun mukaan projektiin ja olen käytettävissä sitä varten. Kuvausaikataulua ei ole vielä sovittu, mutta kerron siitä heti, kun siitä tulee tietoa (ja sen saa julkistaa). Ei voi muuta sanoa kuin KÄÄK.

3 kommenttia:

 1. Onko tänä viikonloppuna vielä tulossa uutta päivitystä terveisin ahkera lukijasi :)
  Ja hyvää ystävänpäivää :)

  VastaaPoista
 2. Hei, oli viikonloppuna mielessä, että pitäisi tehdä toiseksi viimeinen päivitys Lempitaiteilijani-osioon, mutta en sitten ehtinytkään. Yritän tehdä sen seuraavana viikonloppuna. :)

  VastaaPoista
 3. >Mutta nyt voin julkisesti paljastaa, että filmiryhmä tulee haastattelemaan minuakin dokumenttia varten.

  Onnea!

  VastaaPoista