22.7.2017

Worldcon-vouhapostaus

Worldconin alustava ohjelma on lopultakin julkaistu! Se löytyy täältä. Ohjelma kuitenkin elää ja muuttuu koko ajan, joten muutoksiin ja peruutuksiin pitää muistaa varautua. Älypuhelimeen voi halutessaan ladata myös sovelluksen, johon pitäisi saada tallennettua lempiohjelmansa. Myös akateemisen ohjelman abstraktit löytyvät nyt Worldconin nettisivuilta, joten hetimiten tutustumaan niihin ja löytämään omat kiinnostuksenkohteet tuoreesta spefitutkimuksesta. Akateemiset sessiot löytyvät aina salista 209.

Tärkein tiedotusasia on kuitenkin se, että ensikertalaisen alehinta, 95 € päättyy maanantaina 24.7. Sen jälkeen tapahtuma muuttuu huomattavasti kalliimmaksi, joten nyt kannattaa pitää kiirettä, jos yhtään arvot osallistumistasi. 95 €:lla saat viiden päivän edestä kirjallisuutta, työpajoja, paneelikeskusteluja ja kaikin puolin huikeaa nörttitunnelmaa. Se on vähemmän kuin viikonlopun rokkifestarit ja täynnä vähemmän kännistä porukkaa.

Jos viisi päivää on liikaa (sitä taatusti tarvitsee aikaa toipumiseen ja paluuseen tavalliseen arkeen ja jästien seuraan), Worldconiin voi hankkia myös päivälippuja. Niitä voi vilkaista täältä. Perjantai ja lauantai ovat kalleimmat päivät, koska perjantaina klo 19.30 jaetaan Hugo-palkinnot (yksi ohjelmatärpeistä - paikalle pitäisi olla tulossa mm. Game of Thronesin tekijätiimiä, koska kaksi sarjan jaksoista on ehdolla) ja lauantaina klo 19.30 on upea Masquerade (toinen ehdoton ohjelmatärppi).

Olen jo tehnyt alustavan kartoituksen ohjelmaan ja tässä edellä mainittujen lisäksi muutama oma tärppini:

Keskiviikko 9.8. 
klo 12: Academic Track 1: Uses of Fantasy. Paneeli Hobitti-elokuvien vastaanottotutkimuksen suomalaisista tuloksista. Sali 209.
klo 14: And Then the Murders Began: The Lies of Locke Lamora as Renaissance Drama. Esitelmä Scott Lynchin kiehtovasta kirjasarjasta on päivän kiinnostavimpia. Sali 215.

Torstai 10.8. 
klo 14: How I Would Destroy the World with Science. Tutkijoiden dystooppinen paneelikeskustelu - miten he tuhoaisivat maailman? Sali 203a.
klo 18: Cape Not Included. Sarjakuvapaneeli, jossa ei ole supersankareita. Sali 206.

Perjantai 11.8.
klo 12: Science Fiction and Fantasy Clichés. Petri Hiltusen ohjelmat ovat aina olleet taattua tavaraa. Taatusti myös tämä. Sali 206.
klo 14: Visual Language of Comics. Paneelikeskustelu sarjakuvista? I'm there. Hall 3.
klo 18: Donald Duck, Finland and Don Rosa. Täällä puhun puolitoista tuntia väitöskirjastani ja suomalaisten suhteesta Aku Ankkaan, jos jotakuta kiinnostaa. Sali 103.

Lauantai 12.8.
klo 10: Girl Power! Cool Comics Written by Women. Paneelikeskustelu, josta saa taatusti hyviä lukuvinkkejä. Sali 216.
klo 13: 40 Years of Star Wars. Paneelikeskustelu suuresta saagasta sisältää myös allekirjoittaneen kommentoimassa - ehkä jopa cossiasussaan. Sali 206.
klo 17: Trailer Park. Porukka katsoo ja kommentoi uusia trailereita. Minäkin yritän sanoa jokusen sanasen tässä paneelissa. Sali 101c.

Sunnuntai 13.8.
klo 10: Academic Track session 17: Society and Subversion. Moderoimani akateeminen sessio keskittyy lasten ja nuorten spefiin. Sali 209.
klo 15: Academic Track session 19: Going Beyond in Comics. Akateeminen ohjelma päättyy jyväskyläläiseen sarjakuvatutkijaedustukseen. Luvassa Sandmania, Disney-sarjakuvia ja Alan Moorea. Sali 209 - be there.

Konsertit: ke 9.8. klo 19.30 Another Castle ja la 12.8. klo 12 Pixel Sisters. Nörttikuoroja esittämässä nörttimusaa. Kumpikin konsertti löytyy salista 102.

Huh, ja niiiiin paljon ohjelmasta jäi vielä sanomatta. Parasta coneissa on se, että sitä vahingossa päätyy katsomaan ei-sitä-ensimmäistä-valintaansa ja löytääkin helmen. Parasta on myös pelkkä ilmapiiri ja ihmisten katselu ja tyylien ja vaatteiden ihailu. Minullakin on viisi asukokonaisuutta lähdössä matkaan. 
Ja kyllä, sillä farmariautolla.

Oma cosplay-projektini on vielä täysin vaiheessa. 
Minulla on 9,5 metriä pitsiä ommeltavana hameeseen. Se on tarkoitus viimeistellä tänä viikonloppuna.
Minulla on myös 5 metriä viittakangasta, johon pitäisi painaa oikeanlainen kuvio. Katsotaan, josko saan sabluunan tehtyä huomenna.
Aion myös askarrella Luminaran kaulakorun nyt piakkoin ja kaivella materiaalit "rannesuojiin" ja vyön etukaitaleeseen. Maalit on jo ostettu ja vyöt löytyivät kirppiksiltä. Soljet pitäisi myös leikata muotoonsa.
Ensi viikon kesäopetus hieman häiritsee projektia, mutta eiköhän tämä tästä. Tällä hetkellä ainakin fiilis projektin valmistumisesta on ihan hyvä. (Ja vähän liiankin innostunut.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti