13.9.2012

Kesällä kirjahyllyyn koottua

Koska tämä niin paljon puhuttu muutto vei kesästä leijonanosan, en ehtinyt eritellä niitä muutamia kirjoja, joita kesäkuukausina onnistuin haalimaan. Ongelmallista se on vieläkin, kun sarjakuvat ja tietokirjat ovat lähinnä epämääräisinä, huojuvina pinoina tuolla hyllyssä, mutta yritys hyvä kymmenen: kahdeksan opusta sieltä onnistuin erittelemään kesän saldoksi - miinus tietenkin conit ja muut isommat tapahtumat.

Kaveri lähti viime kuussa vaihtoon Tanskaan ja luovutti minulle cyberpunkin kuningattareksi kutsutun Pat Cadiganin Mielenpelin. Odotan innolla sen lukemista, vielä en ole ehtinyt.

Tavaratalojen alennuskoreistakin saattaa löytyä vaikka mitä. Citymarketista pongasin viihdyttävän oloisen Joe Hillin Sydämen muotoisen rasian. Pitkästä aikaa karvat pystyyn nostattavaa kauhua, joka ei ole Kingiä. Eikä myöskään ennalta arvattava.

Kirppiksiä kiertäessä mukaan tarttui neljä teosta, joista kaksi oli todellisia löytöjä. Aluksi kuitenkin se nostalgiapaukku, eli Rien Poortvlietin Hau hau, oma koirani, jota lainasin ala-asteella kirjastoautosta jatkosyötöllä. Kyseessä ei ole romaani, vaan eräänlainen taidekirja, johon kirjoittaja on piirtänyt ja maalannut joukon erirotuisia koiria eri asennoissa. Ohessa mukana myös kaunolla kirjoitettua tekstiä. Haaveilin, että osaisin joskus maalata yhtä hyvin. Eipä kyllä onnistu.

Toinen nostalgiapaukku oli valtava järkäle Syntymä, tähdet ja numerot. Horoskooppikirja, jota tuli teininä lainattua ihan liikaa. Muutama euro tästä ja taattu nostalgiatrippi. Kirjaan on eritelty vuoden joka ikinen päivä ja laadittu niille omat syntymähoroskoopit - myös karkauspäivälle. Se lupailee myös sopivia parisuhteita tiettyinä päivinä syntyneiden välille, mikä on tietenkin ihan potaskaa, mutta oman syntymäpäiväni horoskooppi osuu vieläkin pelottavan liki.
(Miehen horoskooppi ei puolestaan yhtään, mikä palauttaa nätisti maan pinnalle.)

Ne löydöt sattuivatkin samalle päivälle ja samalle kirppikselle. Joss Whedonin Buffy Vampyyrintappaja -sarjakuvan ensimmäinen osa Pitkä matka kotiin ja Luis Royon kuvittama kovakantinen Dead Moon: Epilogue, joka sisältää itämaisia piirroksia. Molemmat erittäin hyvään hintaan. Buffy saa odottaa lukuvuoroaan siihen, että saan kaudet kuusi ja seitsemän katsottua.

Lempidivarini ikkunasta pongasin puolestaan Star Wars Episodit I-VI - kuvitetun oppaan kympillä, enkä voinut tietenkään kävellä ohi. Olen toivoton.

Sisko antoi minulle (toivotuksi) syntymäpäivälahjaksi Suzanne Collinsin The Hunger Games -pokkarin, eli nyt Nälkäpeli-trilogiani on täydellinen.
(Ehdin jo ensimmäisen osan ahmaistakin ja pidin kovasti. Varsinkin tietyt yksityiskohdat avasivat päähenkilöä paljon enemmän kuin elokuva.)

Seuraava suuri kirjahankintapäivä on näillä näkymin Helsingin kirjamessujen aikaan, mikäli tilin saldo antaa myöten. Haaveilen ainakin hankkivani Hetan vastajulkaistun Harmaan pupun päiväkirjan ja Johanna Sinisalon Enkelten verta uupuu edelleen hyllystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti