22.7.2015

Lomalaisen välipäivitys

Olen nyt viettämässä viimeistä viikkoa ihan oikeaa kesälomaani. Ensimmäistä sitten... no, en oikeastaan edes muista. Varmaan löytyy historian hämärästä eli yliopistovuosieni alkupuolelta kesä, jolloin pidin lomaa opiskelujen lomassa. Ainakin olen joskus käynyt rokkifestareilla.

Nyt olen pysynyt kaukana töihin ja tutkimukseen liittyvistä asioista. Jätin työhuoneen ovenpieleen lapun, että jos minut tavataan lomalla yliopistolta, on pidettävä huoli siitä, etten vain tee töitä. No, kerran siellä kävin, ja itse asiassa työasioissa, mutta se oli se ainut kerta. Piste. 

Sähköpostia olen myös kiltisti lukenut harvemmin kuin normaalisti, enkä (kuten pomoni käski) ole avannut töihin liittyviä viestejä. Ei sillä, että niitä olisi tullutkaan. Ainoita pakollisia "työasioita" ovat olleet junalippujen hankinta ensi kuun konferenssiin Turkuun ja pieni kalenterin päivittäminen. Tai no, se kalenterin päivittäminen tietenkin karkasi vähän käsistä, kuten kuvasta näkyy. Uusi lukukausi alkaa aina uuden kalenterin hankkimisella ja ensimmäistä kertaa päädyin yliopiston kalenterin sijaan tuollaiseen isompaan kapistukseen. Onpahan ainakin tilaa. Vertailukohtana kolmen aiemman lukuvuoden kalenterit.

Ankkatohtorin personoidut kalenterit

Ihan ensimmäisinä kertoina Akkarin leikkeleminen hieman sattui sieluun. Mutta koska kyseessä oli tuplakappale ja olen sittemmin kerännyt niitä tuplia ihan vain askartelutarkoituksessa, sarjakuvien uusiokäyttö tylsän kalenterin koristeluun on nykyisin ainoastaan kivaa ja erittäin odotettua. (Aiemmin olen käyttänyt myös W.I.T.C.H.-lehtiä ja Nemejä tähän tarkoitukseen.)

Kolmen viikon lomani on kulunut lukemisen ja TV-sarjojen merkeissä. Olen kiristellyt hampaitani Anna Kareninan kanssa (nyt muistan, miksi en teosta oikeastaan koskaan lukenut: puolet ajasta vaan niitetään jotain peltoja) ja muistellut menneitä tapittamalla Heroesia (odotan sen jatkoa innolla). Minun piti myös jatkaa Zeldan Skyward Swordia, mutta jostain syystä se ei ole lähtenyt käyntiin (olen niin jumissa pääpahiksen kanssa, että ehkä siksi ei inspaa). Mutta olemme peliporukan kanssa palanneet takaisin kolmannelle "tuotantokaudelle" historiallisen Conquistadors-ropen merkeissä.

Ensi viikolla aloitan pehmeän laskun työasioihin ja järjestelen kaikki vanhat väitös- ja opetuspaperini pois jaloista uutta lukukautta varten. Sen voin jo sanoa, että sarjakuvan teoriakurssi on ainakin tulossa ja muutakin opetusta on laitettu lukujärjestykseen reilulla kädellä yliopiston ulkopuolelle. 

Isoin uutinen on kuitenkin se, että aloitan syyskuussa Jyväskylän yliopiston Taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitoksella tutkijatohtorina hankkeessa "Näkymättömät - nuorten digitarinat". Kolmen vuoden hankkeessa osa-aikainenkin työskentely on erinomainen tilaisuus ja mahdollisuus tulevaisuuden kannalta. Pestin tarkemmat tiedot selvinnevät ensi kuussa, kun yliopisto palaa kesälomiltaan. Nyt ehdin vielä ottaa iisisti ja kaasoilla yhdet häät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti