En ole kuukahtanut loman jälkeiseen mystiseen masennustilaan, en! Olen orientoinut itseäni tulevaan lukukauteen kokoustamalla, suunnittelemalla opetusaihioita, markkinoimalla sanataideryhmiäni, pohtimalla sarjakuvakurssin ryhmätyöskentelyä (15 ilmoittautunutta, kun viimeksi tarkastin) ja valmistautumalla ensi viikon konferenssiin varsin tärkeällä tavalla eli suunnittelemalla kuinka pukeutua. (Minulla on hyllyssäni Marjo Kamilan väitöskirja Katsojana ja katsottuna. Opettajan kontrolloitu ulkoasu, jonka jossain paralleelissa ulottuvuudessa olevalla vapaa-ajalla aion lukea ja kirjoittaa sitten ihan oman postauksen aiheesta tutkijan ja opettajan vaatetus vs. fanius ja oma tyyli.)
Ensi viikolla suuntaan Turkuun kansainväliseen Fragile Subjects: Childhood in Literature, Arts and Medicine -konferenssiin puhumaan ankanpoikien muuttuneista kuvauksista ja funktioista Disney-sarjakuvissa. Siellä on valtavan paljon mielenkiintoisia papereita ja tietenkin Maria Nikolajeva, jonka väitöskirja oli omani päälähteitä.
Aaa, akateeminen fanituskohtaus!
Esitelmä on tällä hetkellä vielä työn alla, koska huomasin vasta nyt, miten pyllystä on tehdä tabletilla powerpoint-esitelmää. Sitä hiirtä tässä kaipailen. Joten säädän esitelmäni semivalmiiksi sitten maanantaina työhuoneella, kun tiistaina suuntaan jo Turkkuseen.
Muista kuulumisista sen verran, että Jyväskylän yliopiston Taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitos ja eräät aktiiviset kollegani järjestävät lokakuun 29.-30. päivinä seminaarin Reconfiguring Human & Non-human: Texts, Images and Beyond. Sain juuri tietää, että oma abstraktini on hyväksytty seminaariin, mistä olen aivan innoissani! Aikomuksenani on pohtia sitä, ovatko Disney-hahmot ihmisiä vai eläimiä ja missä suhteessa. Myös Mikki ja Hessu pyörivät nyt mukana kuvioissa.
Post doc -tutkimukseni ja urani tutkijatohtorina alkaa syyskuun alusta, mutta minulla ei ole vielä mitään haisua, mitä sitten oikeastaan teen. Se selvinnee tässä parin viikon aikana, kunhan kollegani Karoliina Kähmi on väitellyt, mikä tapahtuu itse asiassa huomenna lauantaina! (Tai siis tänään lauantaina, koska postauksen kirjoittaminen venähti näköjään yli puolenyön.) Äärettömän mielenkiintoinen kirjoittamisen oppiaineen väitös siis tulossa. Olen menossa itsekin kuuntelemaan. (Karoliina oli toinen ohjaajani Sanallistaminen luovuusterapioissa -kurssikokonaisuudessa.)
Muuta mainostettavaa?
Keski-Suomen sanataideyhdistys Rapina järjestää ravintolapäivänä 16.8. Sanataidekahvila Sikuriinan yliopiston Seminaarinmäellä, Educa-rakennuksen edessä. Olen siellä keittämässä teetä ja tarjoilemassa herkkuja. Kannattaa piipahtaa satuhetken ääreen nauttimaan vaikkapa Viisikon eväsleipiä, Muumimamman kurpitsapiirakkaa ja kurkun kostukkeeksi Aku Ankan sihijuomaa.
Ankkatohtoria on jo kyselty kouluttajaksi sarjakuvan saralta kahdelle eri taholla niin nyt syksylle kuin myös keväälle. Pitäisi kouluttaa eri alojen ammattilaisia, mikä on aina jännää. Varsinkin, jos puhuu tuleville opettajille... Kevään projekti on jo varmistunut, syksyn koulutuksesta odotan vielä virallista kommenttia. Elleivät sitten ole unohtaneet koko juttua, kun siitä kesäkuussa jo lähettivät kyselyä.
Ja ettei tämä menisi nyt aivan tylsäksi ja kuvattomaksi, niin tässäpä kevään ja kesän aikana hyllyyn kertyneitä kirjoja. (Määrä ja kirjahylly-aiheisten juttujen päivitystiheys kertoo siitä, miten pienellä budjetilla on tänä vuonna menty.) Kuvassa mukana myös pehmokilpikonnani Hemingway, joka hyväksyy pinon.
Pinosta kirppiksiltä ja divareista olen löytänyt Coelhon Bridan (Coelho on salainen paheeni), Phil & Kaja Foglion hienon Girl Genius -sarjakuvasarjan neljännen osan (pitäisikin ottaa sarja lukuun taas ihan alusta, kun se jäi vuosia sitten kesken) ja Suomen ensimmäisen sarjakuvaväitöksen, Pekka A. Mannisen Vastarinnan välineistön. Se oli hieno löytöhetki tutkijalle.
Hämmentävistä tavaratalojen tarjouksista on pongattu Ville & Aino Tietäväisen Vain pahaa unta sekä Colin Duriezin Legenda nimeltä J. R. R. Tolkien. Uutena olen hankkinut George R. R. Martinin Lohikäärmetanssi 2:n ja kirjasarjan ensimmäisen osan englanniksi. Jälkimmäinen oli varattu Martinin nimmarille Archipelacon-reissua varten. Adlibriksestä tilasin myös Gaimania: huikean The Graveyard Bookin ja englanninkielisen satumukaelman The Sleeper and the Spindle, joka yhdistää toisiinsa Lumikin ja Prinsessa Ruususen. Viimeinen tilattu kirja on Peter Schilling Jr.:n Carl Barks' Duck. Average American, joka nyt oli vain pakkohankinta ankkatutkijalle.
Ah - kuvasta puuttuu vielä Stephen Kingin On Writing, jonka luin suomeksi sanataideohjaajakoulutusta varten, innostuin näin King-fanina kovasti, ja päädyin tilaamaan teoksen hyllyyni.
Lahjaksi olen saanut Arturo Perez-Reverten Yhdeksännen portin ystävältäni, joka ei siitä piitannut. Pidin elokuvasta, odotan kirjalta paljon. Ted Bishopin The Social Life of INK oli tosiaan kiitoslahjani SKS:n seminaariesiintymisestä huhtikuulta ja Methods of Critical Discourse Analysis oli kiitos ystävältäni, jonka kirjahyllyä järjestimme kirjastoluokituksen mukaisesti. (Äärimmäisen hauska ja koukuttava projekti. Aion tehdä saman omille tietokirjoilleni joskus hamassa tulevaisuudessa, kun olen rikas ja kuuluisa tutkija ja minulla on valtava kirjastohuone.)
Irvine Welshin Trainspotting löytyi laitoksemme ota ja lue tästä -laatikosta. Esa Sirénin Ilomantsin ritaripartion nappasin kotoa mukaan. Ostin sen aikoinani iskälle isänpäivälahjaksi tietämättä, että siskoillani oli sama mielessä. Kotoa löytyi näitä sitten kaksi kappaletta ja ajattelin ottaa tämän mukaani, koska iskä ei sitä enää ole lukemassa. Osasyynä muistot, osasyynä Kirjan vuoden lukuhaasteen kohta 32.
Olen myös asettanut itselleni henkilökohtaisen haasteen. Aion kirjoittaa pitkästä aikaa proosaa ja nimenomaan novellin. Tavoitteenani on lähettää se Portin novellikilpailuun. Eihän tässä vielä mikään kiire olekaan...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti