12.11.2015

Don Rosa saapuu Suomeen 20.-22.11.2015

Rosa viime syksynä Tampereen Sokoksella. Kuva: Katja Kontturi
Kuten valtaosa teistä jo tietääkin, suosikkipiirtäjämme Don Rosa saapuu jälleen Suomeen. Päivämäärät perjantaista sunnuntaihin 20.-22.11. ovatkin olleet jonkin aikaa tiedossa, mutta tänään Aku Ankan nettisivuilla julkaistiin virallinen, tarkempi aikataulu. (Jota olin itse ehtinyt tiedustelemaan jo pari tuntia aiemmin.) 

Rosa signeeraa seuraavissa paikoissa:

Helsingissä perjantaina 20.11. klo 16.00-18.00 (Suomalainen kirjakauppa, Aleksanterinkatu 23)

Tampereella lauantaina 21.11. klo 11.00-13.00 (Suomalainen kirjakauppa, Hämeenkatu 5) ja klo 15.00-17.00 (Akateeminen kirjakauppa, Hämeenkatu 4)

sekä vielä Helsingissä sunnuntaina 22.11. klo 13.00-15.00 (Akateeminen kirjakauppa, Keskuskatu 1).

Aikataulut kannattaa varmistaa vielä ennen h-hetkeä Akkarin nettisivuilta muutosten varalta. :)

Katselen tässä juuri bussiaikatauluja. Olen mukana menossa ainakin jossain välissä, joten minullekin saa sanoa hei.

7 kommenttia:

 1. Taidanpa mennä Tampereen Akateemiseen Kirjakauppaan. Signeerataankohan siellä vain myymälästä ostettuihin kirjoihin?

  VastaaPoista
 2. Siitä minulla ei ole tietoa. Kannattaa varmaan kysyä suoraan kirjakaupasta, koska jos Rosa laitetaan signeeraamaan vain ko. kaupasta paikan päällä ostettuihin kirjoihin, se on myymälän oma (myyntiä edistävä) päätös, ei Rosan. :/ Rosa itse ei välitä moisista.

  Kannattaa kysyä liikkeestä, mutta voi myös varautua ottamaan omia kappaleita mukaan. Siitäkään, moneenko teokseen saa signeerauksen, ei minulla ole vielä tietoa. Nämä asiat kuulee yleensä vasta juuri ennen tilaisuuden alkua. (Ja se tietenkin riippuu ihmismäärästä.)

  VastaaPoista
 3. VAIN OSTETTUIHIN tuotteisiin tämä oli vastaus kaikista liikkeistä kun kysyin, mutta otan kuitenkin omat julistet mukaan mitkä haluan kehystää sen jälkeen kun niissä signeeraus. ja nyt muuten tuo info lukee Aku Ankan nettisivuillakin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän tuo näkyy siellä nyt seisovan. Eli kannattaa varautua joku opus sieltä ostamaan kaiken varalta, ettei jää paha mieli.
   Rosa on kyllä aiemminkin raapustanut nimeään esim. paperilappuihin. Mutta tämä sääntö on tosiaan kirjakauppojen keino edistää omaa myyntiään. :/

   Poista
 4. Jännittävää/hermostuttavaa, ekaa kertaa Rosaa tapaamaan! Jos saavun Tampereen Suomalaiseen tuntia ennen aloitusta, joudunkohan aivan jonon loppupäähän vai keskelle? Ps. Loistava blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ensimmäisen kerran tapasin herra Rosan itse, olin myös aivan hurrjan hermostunut. Silloin tulin paikalle kaksi tuntia ennen nimmaroinnin alkua ja pääsin kirjakaupan eteiseen - jono oli siinä vaiheessa jo ihan mukava. Mutta liikkui todella nopeasti.
   Ihan viime tippaan ei tosiaan kannata paikalle tuloa jättää, herra on sen verran suosittu täällä, että hyvissä ajoin on oltava paikalla, mikäli haluaa varmistaa nimmarinsa.

   Onneksi signeeraustilaisuuksia on useampia, jotta mahdollisimman monella on mahdollisuus päästä paikalle.

   P.S. Kiitos!

   Poista
 5. Nimmarointitietoja suoraan Donilta:

  Kirjakaupat sanovat, että nimmareita saa vain kaupoista ostettuihin kirjoihin. Don ei pidä tästä käytännöstä. Hänestä on toki reilua, että kauppaan tullessa ostetaan jokin kirja, mutta he eivät voi kieltää Donia nimmaroimasta fanien tuomia muita kirjoja.

  Don siis antaa nimikirjoituksia vanhoihin kirjoihin, paperilappusiin tai Tuomas Holopaisen cd-/LP-levyihin. Pitäkää vain kohtuus mielessä - kaikkia Koottuja ei kannata raahata mukana, jotta aikaa jäisi mahdollisimman monelle - edes siihen yhteen nimikirjoitukseen.

  Ja vielä: omistuksia ei ole aikaa kirjoittaa. :(

  VastaaPoista