12.3.2012

Before I die... eli nörttitytön hassut haaveet

Kun on olemassa näitä kaiken maailman opuksia asioista, joita tulisi tehdä tai kokea ennen kuolemaansa, ajattelin tehdä itsekin asiasta jonkinmoisen listan. Eli missä haluan käydä, mitä tehdä ja mitä kokea ennen kuin alan olla sen verran vanha mummo, että sängyn ja vessan välillä ravaaminen alkaa tehdä tiukkaa. Kyseessä on siis lista niin sanotusti vähän "nörtihköistä" asioista, joita niin sanotusti "normaalihkommat" ihmiset eivät ihan täysin tajuaisi.
Nämä eivät ole missään parhausjärjestyksessä ja oletettavasti olen unohtanut jotain tuiki tärkeää, jonka saatan lisätä myöhemmin.

Paikat, joissa on pakko päästä käymään:

1) Hobittila. Tai se, mitä Hobittilasta on jäänyt jäljelle Taru sormusten herrasta - ja Hobitti -elokuvien kuvausten jälkeen. Uusi-Seelanti on muutenkin maa, jonne pitäisi päästä, eikä vähintään sen tähden, että LotR.

2) Studio Ghiblin museo. Kaveri on tällä hetkellä vaihdossa Japanissa ja fiksuna nörttinä kävi täällä. Mitä tästä nyt muuta voi sanoa kuin STUDIO GHIBLI! Watashi wa Totoro ga suki desu! KAWAII! (Niin, on ne muutkin elokuvat ihania.) Miyazaki on nero. (Anteeksi mahdollisista kielioppivirheistä. Japanin opiskelustani on muutama vuosi aikaa.

3) Giger-museo. Tämän jo mainitsinkin Giger-postauksessani. Upea taiteilija, häiritsevän hieno tuotanto. Fanitan.

4) Legoland. Iih, Legoja! Jos saa viettää iltansa kasaamalla Lego Star Wars TIE-fighteria ja pitää sitä onnistuneena iltana, on joskus pakko päästä Tanskaan ja Legolandiaan. Kyllä lähemmäs kolmekymppisetkin (naiset) voivat rakastaa Legoja. Tai no siis erityisesti jos ne liittyvät Tähtien sotaan, köh köh.

5) Pariisi. Kokonaisuudessaan ja uudestaan. Ei pelkästään kielen ja kulttuurin ja Notre Damen, vaan myös katakombien ja hautausmaiden tähden. Viimeksi hotellini oli aivan lähellä Père Lachaisen hautausmaata, enkä sitten tullut lähteneeksi sinne. Mitä jostain Jim Morrisonista, mutta kun selvisi, että Oscar Wilde on haudattuna sinne! Silloin harmitti. Paris, je t'aime.

6) Stonehenge. Ennen kuin se murtuu ja hajoaa. Haluaisin päästä edes vilkaisemaan kivipaasien mystiikkaa.

7) Disneyland / Disney World / Euro Disney. Ihan sama, mikä näistä, kunhan se on Disneyn huvipuisto. Disney-tutkijana ja jonkin asteen keräilijänä ja fanina must-kohde. Varsinkin se piraattiosio.

8) Harry Potter -huvipuisto. Skotlantilainen kollegaystäväni kävi juuri täällä. Se on Orlandossa ja tahdon sinne. Haluan syödä jokamaunrakeita, maistaa kermakaljaa ja hipsiä Tylypahkan käytävillä Korpinkynnen kaavussa. Miksi minä en saanut kirjettä 11-vuotiaana?

9) Skywalker Ranch. Ehkä Lucas antaisi fanille ihan pienen kierroksen, vaikka se ei huvipuisto olekaan?


Tapahtumat, joihin pitää päästä osallistumaan:

1) Comic Con. Ei vaadi selityksiä.

2) ICFA - International Conference on the Fantastic in the Arts. Suurin ja arvostetuin fantsukonferenssi järjestetään vuosittain Orlandossa. Saisi lyötyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Tänne kun pääsisi puhumaan, niin elämä näyttäisi heti paremmalta.

3) Rammsteinin konsertti. Spektaakkeli, joka vielä odottaa näkemistään. Ich Will!

4) Keskiaikaiset markkinat. Tai jokin muu vastaava tilaisuus. Näitä taidetaan järjestää jossain päin Suomeakin.


Muita hassuja haaveita:

1) Aidolla, oikealla purjelaivalla seilaaminen. Merisairauden uhalla.

2) Valaiden kanssa uiminen.

3) Top Gear -radan läpi ajaminen. Tämä olisi ihanaa! Sisäinen rallikuskini rakastaisi pientä kaasuttelua Stigin opastuksella.

4) Norjan rannikko asuntoautolla kiertäen. Ja hyvässä seurassa tietenkin.

Jotain tärkeää unohtui taatusti. Nyt en tietenkään keksi, mitä.


3 kommenttia:

 1. Oh, Legolandia ja Giger-museo <3 Muuten laittaisin tähän myös Ghiblin, mutta itsellä sen paikalla olisi koko hiton maa :D

  P.S ...Totoro ga suki desu. ;)

  VastaaPoista
 2. Keskiaikaisia markkinoita löytyy ainakin Turusta (http://keskiaikaisetmarkkinat.fi/) ja Hämeenlinnasta (http://www.keskiaikamarkkinat.net/).

  VastaaPoista
 3. Kiitos hallikselle linkeistä, pitänee katsastaa paikat läpi. :)

  P.S. Arvasin, että se ga piti olla jossain, mutten muistanut tuota väliä. :D

  VastaaPoista