Tajusin tässä männäviikolla, että olen unohtanut listata kasan ostamiani kirjoja - lähinnä viime vuoden lopussa olleen kirjaston poistomyynnin tulokset. Ja koska viikonloppu meni mukavasti kirjastolla Vanhan kirjan talvessa, kirjapäivitys sopii mukavasti laajennettavaksi.
Viime vuoden puolella pääkirjastolla oli siis jälleen kirjaston poistomyynti. Huvittavinta tässä oli se, että eräs ystäväni piipahti siellä ensimmäisen päivän aamupuolella ja sanoi, ettei siellä enää mitään ollut. Itse pääsin paikalle vasta torstaina, mutta onnistuin silti haalimaan vinon pinon kirjallisuutta hyllyjeni täytteeksi.
Tietokirjoista mukaani lähti Muinaisten kulttuurien arvoitukset sekä Idän uskonnot. Lasten ja nuortenkin kirjoja tulee aina napattua osin nostalgisista syistä, osin siksi, että niidenkin joukosta löytyy klassikkoja ja helmiä. Tällä kertaa pinosin syliini Michael Enden Mielinkielinliemen, Laura Ingalls Wilderin Pienen talon preerialla ja Margery Sharpin Pelastuspartio Bernard ja Bianca -kirjan - jonka luulin olevan ainoastaan Disneyn klassikkoja. Näiden lisäksi nostalgisoin ostamalla neljä kirjaa kaimastani, norjalaisen Ellinor Rafaelsenin Katjasta, joka seikkailee Niagaralla, tuntureilla, Thaimaassa ja Huippuvuorilla. Teininä tuli luettua Katja-kirjoja ihan vain sen takia, että päähenkilö sattui olemaan kaimani. Taidan kerätä loputkin kirjat, kunhan niitä tulee parilla eurolla vastaan.
Ja löytyihän poistojen joukosta myös oikea klassikko: Carl Saganin Ensimmäisen asteen yhteys.
Lissabonin reissultakin mukaan tarttui kolme pokkaria yliopiston kirjamyynnistä: Star Warsin dramaattinen Order 66, P. D. Jamesin Children of Men sekä Robert Heinleinin Starship Troopers. Odotan innolla kahden jälkimmäisen lukemista ja vertailua elokuviin.
Kirppikseltä löysin William Goldmanin kulttiklassikon eli The Princess Briden. Hieman outo teos, koska kirjailija kommentoi alkuperäistä versiota koko ajan kesken tarinaa, mutta sai minut kiinnostumaan itse elokuvasta.
Kyllä, olen sivistymätön moukka. En ole nähnyt Princess Bridea. Enkä muuten myöskään Labyrinttia. Pitänee korjata nämä puutteet.
Kirjatorilta kävin vastikään hakemassa Kirsi Kunnaksen Tiitiäisen satupuun. Ihan opetusta ajatellen.
Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilta en oikeastaan ostanutkaan kuin pari kirjaa. Halusin löytää uuden hienon sarjakuvataiteilijan (mielellään ranskalaisen), jotta pääsisin petraamaan ranskan taitojani. Oikeastaan olikin ihan hyvä, että lähes kaikki valtavien myyntipöytien teokset olivat ranskaksi, sillä jos ne olisivat olleet englanniksi, olisin varmaan seonnut aivan täysin.
Nyt ostinkin vain Barbara Canepa & Anna Merli -kaksikon teoksen END - Elisabeth, mikä kertoo nuoresta tytöstä, joka on juuri kuollut. Uskomattoman kaunis kuvitus.
Sekä tietenkin Luis Royon (ja Romulo Royon) Apocalypsen. Sen, johon sain omistuskirjoituksen ja piirroksen. En tiedä, tulenko kirjaa ikinä ranskaksi lukemaan, mutta Royoa ostetaankin ihan vain taiteen vuoksi.
Vanhan kirjan talvi oli viime vuonna pienoinen pettymys, mutta tänä vuonna tein sen verran hyviä löytöjä, että mieli oli korkealla pitkän aikaa.
Päivän klassikkona upean Paulo Coelhon Paholainen ja neiti Prym. Kertakaikkisen hieno teos.
Päivän runoteoksena lempirunoilijani (ja -lyyrikkoni) A. W. Yrjänän Angelus, jota olen etsinyt ties mistä. Seitsemän euroa ja kirja oli repussani.
Päivän fantasiana toinen kirja, jota olen metsästänyt jo jonkin aikaa: Susanna Clarken Jonathan Strange ja herra Norrell. Ehdottoman piristävä fantasiateos, jonka loppuratkaisua en nähnyt ennalta.
Ja päivän sarjakuvana tietenkin Walking Dead, osa 1. Korkea aika alkaa kerätä tätäkin hyllyyn, kun tv-sarja on niin mainio.
Ensi kuussa siintää jo Tampere kuplii sekä Jyväskylän kirjamessut. Sitä ennen on ehkä tilattava myös hieman teoriakirjallisuutta...
Nykykulttuurin tutkijan tasapainoilua akatemian ja Ankkalinnan välillä. Blogi sisältää portin fantasiaan, pinoittain sarjakuvia, lainauksia kirjallisuudesta, kommentteja (nörtti)kulttuurista, ripauksen tutkijan arjen sietämätöntä raskautta ja tukoittain tehostelauseita Kingin tyyliin. Varoitus: saattaa sisältää myös alakulttuurisia ilmauksia, joiden merkityssisältö vaihtelee.*
11.2.2013
Vanhan kirjan talvi ja muita kirjahyllyyn eksyneitä
Tunnisteet:
fantasia,
kirja,
kirjahylly,
kirjallisuus,
sarjakuvat,
science fiction
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hitsi, luettelit monta kirjaa, jotka pitäisi lukea; onneksi mielenvoima riitti enkä rynnännyt heti nettikauppaan tilailemaan esim Jonathan Strangea ja Princess Bridea. Ja hyi hyi, heti katsomaan jälkimmäisen leffaversiota! :p
VastaaPoistaMones Yrjänän teos tuo muuten on? Joskus yläaste/lukioaikojen CMX-rakkauden aikoihin tuli ne pari ensimmäistä hankittua, mutta ei ne tuon ajan vielä kokemattomalle mielelleni oikein auenneet. :)
Angelus on tietojeni mukaan viides Yrjänän runoteos. Ainakin minulla niitä on viisi hyllyssä: Arcana, Rota, Somnia, Mechanema ja tuo Angelus.
VastaaPoistaArcana on se kaikista rakkain, koska luin sen lukiossa äidinkielen kurssille ja pidin siitä lukupäiväkirjaa. Analysoin koko kirjan ja äikänopekin kommentoi, että taisin rakastua. :D
Ja luulen kyllä, että Princess Briden leffaversio on varmaan kirjaa parempi... ostoslistalle sekin siis. :)