3.8.2011

Viikonloppu nörttimaailmassa

Taas meni yksi viikonloppu toisessa todellisuudessa, kun kahden autollisen verran ropeporukkaamme suuntasi Espoon Dipoliin muiden nörttien joukkoon. Tästä on muutama vuosi, kun edellisen kerran kävin Ropeconissa, joten oli ihanaa päästä taas ihailemaan upeita asuja ja vaan pelkästään pyörimään muiden "kaltaistensa" kanssa.
Harkitsin jo vakavasti pelaamistakin perjantaina, mutta en sitten uskaltanut kirjoittaa nimeäni listaan ja seuraavalla kerralla peli olikin täysi. No, ehkä ensi vuonna.
(Ja mikäs muu peli se olisikaan ollut kuin "Zombeja Ankkalinnassa"...)

Oma conivierailuni keskittyikin sitten lähinnä puheohjelmiin. Perjantaina päädyin puolivahingossa kuuntelemaan "Get Real: Tuliaseet" -luentoa ja jumituinkin sinne koko ajaksi. Erittäin mielenkiintoinen ja avaava tällaiselle ihmiselle, joka ei tiedä pyssyistä paljon mitään ja kuvittelee kaikkea mahdollista ja mahdotonta lähinnä elokuvien perusteella. Nyt tiedän sitten hieman enemmänkin. Harmitti vain, kun kaikkien kysymysten ja välikommenttien takia koko luento jäi hieman kesken.

Sitten mainostan (taas) häpeilemättömästi - tällä kertaa uutta suomalaista roolipeliä, Bliaronia, jonka esittelyä kävin katsomassa perjantai-illan lopussa. Bliaron on taikuutta käsittelevä, hieman pronssikaudenomaiseen maailmaan sijoittuva pelikokonaisuus, eli sisältää siis niin pelisysteemin kuin maailmankuvauksen ja niin edelleen. Animismia, shamaaneja, inkvisition kaltaisia "magiavahteja" ja muuta kivaa.
Tämä mainos ihan vain siksi, että eräs ystäväni oli tekemässä tätä peliä ja peliporukkamme on ollut avustamassa projektia eri tavoin. Jos joku kiinnostui (conissa tai nyt) pelistä tarkemmin, voi ottaa minuun yhteyttä ja pistän viestiä eteenpäin asianomaiselle henkilölle.

Lauantaina kaiken muun säätämisen ohella jäi pari mielenkiintoista esitystä katsomatta. Aamuinen "Idän urhot - katsaus Japanin sankareihin" (ihan vain sen takia, että yövyin Haagassa ystäväni luona ja eihän sieltä sitten jaksanut kymmeneksi singahtaa Dipoliin) sekä "Historian eriskummalliset sankarit", koska jossain välissä piti syödä ja jäin suustani kiinni useampaan otteeseen oman puheeni jälkeen.

Puhuin siis lauantaina aiheesta "Roope Ankka - Ankkalinnan Indiana Jones" eli Disneyn erilainen sankari Don Rosan näkökulmasta. Kävin läpi Roopen hahmon kehityshistoriaa Barksin kautta, koska kun puhuu Roopesta, on pakko puhua Barksista. Sitten siirryin hahmon historiaan, jota Rosa on vienyt eteenpäin kaikkien Barksin tarjoamien vihjeiden perusteella. Käsittelin erityisesti Roopen persoonan kehitystä ja mitkä asiat ovat vaikuttaneet siihen ja puhuin myös Joseph Campbellin sankarihahmosta ja monomyytistä - eli täyttääkö Roope sankarin määritelmän.
(Campbellin teos on muuten nimeltään Sankarin tuhannet kasvot.)
45 minuuttia oli aika lyhyt aika, mutta koska puhun jännittyneenä paljon nopeammin, sain kaiken oleellisen sanottua ja jäi vielä hyvin aikaa kysymyksille ja kommenteillekin, joita tulikin sitten ihan mukavasti.
Ja pieni sali oli aivan täysi, mikä oli hienoa.

Tajusin muuten esitykseni jälkeen, että eihän Roope-esitelmä voi olla missään muussa salissa kuin Klondykessa. Nerokasta.

Täytyy tunnustaa, että jännitin tätä puhetta paljon enemmän kuin Finnconin esitystäni. Osasyy oli ajan lyhyys, osasyy se, että tällä kertaa yleisössä napotti melko paljon rakkaita ystäviäni. Ja tietenkin se, että hei, olen Aku Ankka -tutkija ja puhun täällä Roopesta. Tämä ei liity mitenkään roolipeleihin, mutta ehkä tämä teemaltaan sopisi tänne...
Mutta ainahan minä ujona ihmisenä jännitän yleisön edessä puhumista.
Ja on hyvä olla niitä läheisiä ihmisiä yleisössä, koska he tulevat sitten suoraan sanomaan, mikä toimi ja mikä ei ja antavat teknistä palautetta esimerkiksi äänestä ja sen suuntauksesta.
Nähtävästi puhun edelleen liikaa sivuun, kun esittelen dioja, minkä huomasin jo puheviestinnän kurssien videoinneista.
Pahus.
Pitää treenata.
(Ja minulle selvisi vasta myöhemmin, että tilassa oli oikeasti mikki ja olisin voinut käyttää sitä. Pahoittelen, jos takarivi ei kuullut kunnolla.)

Lauantai-iltana tuli vielä katsottua gaala (musikaali veti voiton kotiin), mutta sitten oli aika viettää rauhallinen ilta ystävän luona. Sunnuntaiaamuna palasin takaisin katsomaan hieman ufologian luentoa, jonka valitettavasti jätin kesken. Ehkä asiaan olisi perehdytty uusista ja tarkemmista näkökulmista esityksen toisella tunnilla, mutta alkupuoli oli tällaiselle asiasta joskus innostuneelle X-Files -fanille hieman liian tuttua, että sitä olisi jaksanut kuunnella.
Mutta "Maailman pelastaminen - tieteellinen näkökulma" olikin sitten loistava. Jos zombit tulevat, me emme voi mitään. Ellei kyseessä ole viruksen/bakteerin/tms. aiheuttava zombius, jolloin rokote voi ehkä pelastaa ihmiskunnan.

Olen edelleen sitä mieltä, että sellainen lasikopissa oleva pesäpallomaila, jossa on kyltti "in case of zombies break the glass" olisi hieno sisustuselementti.

Ja eihän tällainen kirjafriikki voi mennä mennä Kaubamajaan ostamatta mitään. Jumituin lauantaina yhdelle kojulle vouhaamaan ensin Star Warsista (ostin kolme pokkaria, jotka käsittelivät bounty huntereita ja Mos Eisleyn kuuluisaa cantinaa) ja sitten elokuvista. Kun tarjous oli kolme pokkaria ja leffa kympillä. Siinä sitten tulikin tyypillinen "tämä on hyvä", "Joo, se löytyy hyllystä", "tämäkin on klassikko", "niin on, sekin meillä on" -dialogi.
(Laskin eilen, että meillä on 259 elokuvaa. Plus tv-sarjat. Plus animaatiot ja piirretyt.)
Mutta löysin kuitenkin amerikkalaisen ystäväni lempielokuvan Arkajalat (The Goonies). Otin sitten sen ihan vain kehujen pohjalta. En muista nimittäin nähneeni koko teosta.
Mies sanoi kotona katsoneensa lapsena sitä tuntitolkulla VHS-kasetilta, mutta se, miltä se nykyisin näyttää, onkin ihan eri asia.

Palasin sitten sunnuntaina vielä takaisin samalle myyntipisteelle hakemaan myyjän mainostaman Thrawn-trilogian sarjakuvamuodossa. 18 erinomaisessa kunnossa olevaa sarjakuvalehteä viidellätoista eurolla.
Fanityttö kiittää.

Ostin myös Varustelekasta brittiläisen koppalakin. Tilasivat sen minulle sinne sovitettavaksi. Kokardia ei valitettavasti ollut, joten pitänee ottaa myöhemmin yhteyttä ja kysyä, löytyikö varastosta sellainen. Älyttömän hyvä palvelu. Jäi hirveän hyvä mieli niistä kaupoista.
Nyt minulla on sitten hattu brittiläiseen upseerintakkiini. Pitää vaan venyttää hattua paremmin oman pään muotoon.
Ja hankkia se kokardi.
Ja natsat takkiin.

Päättäjäisjuhlan jälkeen alkoikin väsynyt matka kotiin. Haaveilen cosplay-asusta ensi vuodeksi, mutta saa nyt nähdä onko aikaa ja rahaa. Kaikkien niiden hienojen asujen jälkeen tuli vain sellainen "minäkin haluan" -olo.
Harmitti vain, kun törmäsin Endlesseistä ainoastaan Uneen ja Kohtaloon. Olivat kuulemma kaikki paikalla.

Vielä lopuksi on pakko sanoa: minua olivat myös kuuntelemassa Obi-wan Kenobi ja Anakin. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti