18.8.2012

Uusi julkaisu!

Eilen päättyi reilun puolentoista vuoden odotus, kun sähköpostiini tipahti tieto Martin Carayolin toimittamasta teoksesta Le Fantastique et la science-fiction en Finlande et en Estonie (suom. Fantasia ja science fiction Suomessa ja Virossa, kuten nimestä voi helposti päätellä). Kyseinen teos on koottu Pariisissa marraskuussa 2010 pidetyn fantasia- ja SF-konferenssin esitysten pohjalta. Jokainen meistä osallistujista sai ruhtinaallisen vapaat kädet tekstin pituuden suhteen ja nyt tämä valtaisa projekti on lopulta julkaistu.
Lisätietoja (ranskaksi) täältä.

Teos sisältää artikkeleja käsitykseni mukaan niin englanniksi kuin ranskaksikin, jotka olivat konferenssin viralliset kielet. Oma englanninkielinen artikkelini "Donald Duck - A Fantasy Comic? Fantasy in Don Rosa's 'The Quest for Kalevala'" on laaja esitys siitä, mikä tekee Rosan "Sammon salaisuudesta" fantasiaa. Tässä vaiheessa minulla sattui vielä olemaan valtava tarve todistella asiaa sekä itselleni että muille tutkijoille.
Teos muuten sisältää myös sarjakuvaruutuja, joihin viittaan.

Pistän heti kuvia ja tarkat tiedot teoksesta, kunhan se tipahtaa postiluukusta. Tätä pitäisi myös saada tilattua (hinta näytti olevan vaivaiset 21€), joten jos joku on kiinnostunut, pistäkää kommenttia, niin kyselen Martinilta asiasta.

Ja mainoksena: Teoksessa on muuten mukana myös Irma Hirsjärven sekä Merja Leppälahden artikkelit sekä erään ranskalaisen herrasmiehen artikkeli Aino Kallaksen Sudenmorsiamesta.

(Tiiviimpi, hieman vähemmän selittelevä artikkeli "Sammon salaisuuden" fantasiasta muuten julkaistaan suomeksi vuoden lopussa, mutta tästä myöhemmin lisää, koska haluan leikkiä salaperäistä.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti