1.3.2013

Roope Ankan elämä ja teot saa soundtrackin

© Disney
Jos tämäkin on joltakulta jäänyt kuulematta, niin mainostellaanpa myös tätä vuoden uutista.
Nightwishin säveltäjä-kosketinsoittaja Tuomas Holopainen tekee sooloalbumin Roope Ankan elämä ja teot -sarjan inspiroimana. Holopainen kertoo nettisivuillaan, että idea soundtrackistä on kypsynyt mielessä jo pitkään ja että hänellä on jo ideat viiteen kappaleeseen.
Levyä aletaan työstää näillä hetkillä, mutta varsinaiset nauhoitukset ajoittuvat syksylle. Albumin julkaisua kaavaillaan näillä näkymin keväälle 2014.

Itse Rosaankin herra Holopainen on ollut yhteydessä projektin tiimoilta, kuten hän kertoo MTV3:n haastattelussa. Sen voikin jo sanoa, että luvassa on taatusti upeat levynkannet, kunhan tekijänoikeuksista pidetään huolta.

Kysyin Donilta asiasta Angoulêmessa ja hän vaikutti vilpittömästi kiinnostuneelta lopputuloksesta. Lisäkommentteja voitte lukea sitten Ankkalinnan Pamauksen reportaasista - ei liikaa makeaa mahan täydeltä!

Odotan albumia valtavalla mielenkiinnolla, koska Nightwish on yksi lempibändeistäni ja mielestäni Tuomas Holopaisella, vannoutuneella Disney-fanilla, on taatusti näkemystä kuvittaa Yukonin tähtikirkkaat yöt ja Skotlannin usvaiset nummet musiikilla. (Ainakin Nightwishin keikoilla kiertänyt säkkipillimies Troy Donockley tulee tekemään säkkipilliosuudet!)
Keskustelimme asiasta taannoin mieheni kanssa, joka (toisin kuin minä) ei arvosta Holopaista säveltäjänä. Hänen mielestään työ ei kuulu hevimiehelle, vaan oikealle elokuvasäveltäjälle. Omasta mielestäni uskon kyllä, että Holopainen osaa tehdä eron Nightwishin musiikin ja Roope Ankalle sopivan musiikin välillä.

Mitä mieltä te lukijat olette?

1 kommentti:

  1. Hevihemmo voi monessa suhteessa olla parempi kuin ns. oikea elokuvasäveltäjä. Useimpien elokuvasävelmien suuri ongelma kun on nimenomaan sisällöksettömyys: piisi toimii vain ja ainoastaan tietyn kohtauksen taustalla, mutta ei yksinään.

    Hevihemmo saattaa osata tuottaa tunnelmaa sekä kuvaa kunnon Muinaisen Klassisen Musiikin säveltäjän tapaan; elokuvasäveltäjät eivät nimittäin kuvia luo, ainoastaan tunnelmia.

    VastaaPoista