1.7.2012

Kahden kuukauden kirjat

Koska jostain kumman syystä toukokuun kirjasaldoksi jäi huima yksi (1) opus, päätin yhdistää touko- ja kesäkuun kirjaostosten päivittelyn yhteen. Loppujen lopuksi ei sitä tullut osteltua hirveästi, koska apuraha veti viimeisiään ja rahaa meni sitten kaikkeen muuhun.
Tässä kuussa kun ohjelmassa on kaksi ihanaa conia, tietää jo valmiiksi kirjamäärän pomppaavan niihin mittoihin, että muuttoapu kiittää elokuussa varmasti.

Kirppiksiltä löysin Elizabeth Kostovan Historiantutkijan, joka kertoo uuden näkemyksen Draculan mysteeriosta. Koska historialliset teokset ja myytit ovat aina kiinnostaneet, tuhlasin pari hassua euroa tähän opukseen. Katsotaan sitten, kun se on tullut luettua, että joutaako kiertoon, vai jääkö hyllyyn.
Samasta syystä tuli myös ostettua idän uskonnoista kertova Itämaista viisautta sekä Titus Hjelmin toimittama Mitä wicca on? Erilaiset uskonnot ja myytit ovat erittäin kiehtovia.

Lisäksi mukaan tarttui japaninkielinen ikivanha lasten laulukirja, jossa oli mukana myös LP-levy. Ehkäpä tässä tulee vielä petrattua niitä japanin kielen unohtuneita taitoja. Mummolassa olisi LP-soitinkin, jos vaikka levy vielä toimisi.

Helsingin reissulla eksyin myös Fredrikinkadulle muuttaneeseen SS Libriconiin, jossa sitten pitikin hetkeksi hillitä itsensä sen sarjakuvatarjonnan äärellä. Loppujen lopuksi ostin sitten kymmenellä eurolla Frank Millerin 300-teoksen, jonka elokuvaversio noudattaa alkuperäisteosta hyvin uskollisesti.
(Sama on muuten kertakaikkisen hienon Sin Cityn kanssa.)

Muuten onkin menty hiljaiseloa kirjallisuuden suhteen. Parempi olisi tietentenkin pitää pieni tauko, koska se muuttorumba on vielä edessä, mutten miten voisin hillitä itseni scifi-kirppispöydän äärellä Finnconissa?
In your dreams.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti