19.7.2012

Tutkimuspäivittelyä - eli voi hyvä tavaton.

Finncon siintää jo nurkan (tai yön) takana, mutta vielä on aikaa treenata puhetta - mitä minun siis pitäisi tässä olla tekemässä, mutta ajattelin nyt lyhyesti koostaa vähän tutkimuksen tilaa julkisuuteen ja samalla myös ehkä avata niitä pieniä mielen solmuja.
Kesä on siis jälleen kerran stressi, koska työ, väikkäri, remppa, muutto ja opetussuunnitelmien väsääminen. Jostain pitäisi nyhtää aikaa tähän kaikkeen ja pelkään, että kun se pieni tauko sitten tulee ja annan itselleni luvan huokaista, iskee valtava pöpö.
Stressihän tietenkin ilmenee siinä, että teen öisin kaikkea outoa unissani. Tästä on tietenkin miehelle suurta hupia, vaikka joskus se onkin hieman pelottavaa herätä siihen, että muija tamppaa käsillään peiton alla olevia jalkojasi ja väittää kivenkovaan, että ne gekot meni sinne.
(Eivät menneet, siellä terraariossa ne edelleen ovat.)

Mutta siis tutkimuksesta.
Tänään FINFAR-tutkijatapaamisen ensimmäisenä päivänä pidin esitelmän Rosan sarjakuvasta "Attack of the Hideous Space-Varmints" 1950-luvun SF-kliseiden parodioinnin näkökulmasta. Paperi kattaa suurilta osin avaruutta käsittelevän alaluvun.
Finncon-esitelmä puolestaan liittyy Ankkalinnan outoihin tapahtumiin (eli pieni maailmanlopun uhkahan siellä killuu) ja ensi viikolla Ropeconiin koostamani esitys (jota kasaan tässä edelleen, mutta sainpahan tosi hienon kaaviokuvan väsättyä teille) puolestaan ynnää yhteen koko hypoteesini Ankkalinnan asemasta fantasian kentällä. Se tulee olemaan tutkimukseni perusidea, joten odotan siihen paljon kommentteja. Haluaisin koostaa sen pohjalta artikkelin kirjallisuustutkimuksen aikakauslehteen Avaimeen, jossa tämän vuoden numero 4/2012 käsittelee mahdollisia maailmoja (deadline papereille on muuten 15.10.! Jos kiinnostaa, niin ottakaa yhteyttä Avaimen toimitukseen, lisätietoja täältä.)

Oulussa olisi myös tiedossa Kulttuurintutkimuksen päivät lokakuussa samoilla teemoilla, joten sinnekin voisi paperia väsätä. Ja marraskuussahan suunta on kohti Lissabonia Messengers from the Stars -konferenssiin. Otan siskot mukaan, niin saamme viettää pienen loman siinä sivussa.

Rosan Kootut-sarja on tähän mennessä ollut taustoineen ja artikkeleineen mahtava lisäapu väitöskirjaa varten. Odotan vain aikaa, jolloin pääsisin täydentämään Johdannon alalukuja. Haaveilen myös ajatuksesta, että syksyn aikana saisin kirjoitettua sarjakuvateoriaosuuden ensimmäisen raakaversion, jonka voisin viedä revittäväksi nykykulttuurin tutkijaseminaariin.
No, ehkä ei ihan revittäväksi.

Toinen ohjaajani Irma sanoi, että tutkimukseni etenee valtavalla vauhdilla. Itse ei tunnu siltä, kun kuuntelen kollegoitani, jotka viettävät kaiken liikenevän aikansa yliopistolla kirjoittamassa ja minä pystyn työpäivinäni uhraamaan ehkä 2-3 tuntia lukemiselle ja kirjoittamiselle. Tuntuu turhauttavalta, kun sitä rahoitusta ei ole, vaan päivät menevät "oikeissa" töissä. Tosin siellä saa aivot nollattua niin hyvin, että kaiken rutiinin ohessa olen ehtinyt suunnitella jo kuutisen sanataideoppituntia. Yay!

Odottelen myös kahta asiaa: ensinnäkin NNCORE:n artikkelin referee-palautteita.
Eipä ole näkynyt.
Ehkä pitää taas laittaa häiriköintiviesti.
Toiseksi odottelen edelleen Mile High Comicsin pakettia, jonka olisi pitänyt olla täällä jo vuonna kirves. Ja rehellisesti sanottuna minua ei niinkään harmita se, että heitin 65€ kankkulan kaivoon, vaan että jos nyt en sitten saakaan niitä sarjakuvia! Rahalla ei väliä, mutta ne sarjakuvat, joita en saisi mitenkään Suomesta!

Vahingosta viisastuneena tilasin uuden setin.
Tällä kertaa kalliimmalla.
Ja tällä kertaa yksityiseltä keräilijältä, joka ilmoitti myyvänsä osan kokoelmastaan Disney Comics Mailing Listillä.
Tällaisten asioiden takia kannattaa verkostoitua. Mikäli paketti saapuu perille, sieltä löytyy muun muassa sellainen harvinaisuus kuin "Escape from Forbidden Valley", jota edes Mile High Comicsilla ei ollut!
Peukut ja varpaat pystyssä.

Henkilökohtainen tavoitteeni edelleen olisi väitellä kahden vuoden päästä. Katsotaan, missä mennään vuoden päästä ja miltä silloin tuntuu.

Koostan FINFARista vielä kunnon merkinnän, kunhan huomisen loput esitykset on nähty ja kuultu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti