24.7.2012

Kasa kirjoja conista

Kuten tavallista, tämä bibliofiili syöksyi heti tilanteen sallittua Finnconin scifi-kirppispöydän ääreen ja jäi siihen jumiin. Mukaan tarttui vähän ties sun mitä ja parin tunnin välein tarkasteltuna lauantaina vähän lisää samanlaista.

Olen aina ollut kovakantisten ystävä ja ostan pokkareita yleensä vain pakotettuna.
No, nyt oli pakko ja ehkä elän sen asian kanssa, että hyllyyni saapui kahdeksasta kirjasta vain yksi kovakantisena, ja se oli suuri klassikko Pyöreän pöydän ritarit eli sen kuuluisan Sir Thomas Maloryn Le Morte d'Arthurin (1485) suomennettu versio. Piti lukea, koska Don Rosa. Nyt on myös hyllyssä.

Sarjakuvaosastoni täydentyi J. O'Barrin alkuperäisellä The Crow -sarjakuvalla, joka nykyisin on tunnetumpi elokuvana erityisesti Brandon Leen traagisen kuoleman johdosta. Sarjakuva on melko erilainen elokuvaan nähden, mutta pirskatin tyylikäs.

Koska zombit on nyt in ja pop, oli aivan pakko. Seth Grahame-Smithin Jane Austenin romaanista koostettu adaptaatio Pride and Prejudice and Zombies. Alkuperäisteoksenkin huumori on oikeasti vallan mainiota, joten odotan innolla, mitä täältä löytyy.

Pratchettia ei koskaan ole hyllyssä liikaa, joten sekaan mahtuu aina yksi Faust-parodia eli Eric. Suomeksi tosin. (Mutta niin ovat kaikki muutkin Prachettini.)
Ajattelin myös sivistää itseäni, joten Suzanne Collinsin kuuluisan The Hunger Games -trilogian toinen osa Catching Fire löysi tiensä kassiini. Hups.
Varmaan pitää ostaa se ensimmäinen osa ennen kuin pääsee tämän kirjan kimppuun.

Star Wars -sälää saati kirjoja ei myöskään ole koskaan liikaa, joten The New Jedi Orderiin kuuluva pokkari Agents of Chaos I: Hero's Trial lipsahti kyytiin.
Ja koska olen nyt aika innostunut Buffysta, piti pari euroa tuhlata myös Christopher Goldenin kirjoittamaan Buffy-romaaniin The Wisdom of War. Saa nähdä, mitä laatua sieltä löytyy.

Miehelle ostin heti perjantai-iltana "Winter is coming" -rintamerkin, jonka jälkeen aloin miettiä, että sieltä tulee kuitenkin kommenttina "muija kävi Finnconissa and all I got was this lousy badge", joten piti ostaa kirja samaan settiin. Varsinkin, kun George R. R. Martinin Valtaistuinpeli oli suht hyvässä tarjouksessa.
Eli päätös on nyt tehty: kerään sarjaa suomeksi ja jos se on niin ihana kuin TV-sarja lupailee, englanninkieliset alkuperäisteokset voi sitten jossain vaiheessa hankkia vaikkapa niinä kovakantisina...

P.S. Coni-raporttini pääsi myös Finnconin sivuille: http://2012.finncon.org/fi/2012/07/23/coniraportteja/

P.P.S. Jos apuraha nyt sattuisi napsahtamaan, mitäköhän ne ajattelisivat, kun kirjoittaisin myöhemmin raporttiin hankkineeni rahoilla tämän:

kuva sivustolta www.nettiauto.com

3 kommenttia:

 1. Itsehän en ole uskaltanut Buffy-proosan puolelle eksyä, vaikka kaikki muu Buffy-sälä onkin reissuilla eteensattuessaan mukaan tarttunut (harmillisesti sitä enää ei löydy kovin paljoa erilaisten nörttiliikkeiden nurkista kuljeksimasta, ovat muut jo korjanneet pois). Kerro sitten millainen oli, kun sinne asti ehdit. Hieman samalla tavalla en ole lukenut Austenin zombie-versiosta, mutta onhan minulla toki vielä ihan Janen itsensä kirjoittamia teoksia lukematta. Tosin vuosia sitten törmäsin Irlannissa sellaiseen "nämä kohdat sensuroitiin aikoinaan"-opukseen, jossa oli "lisäpätkiä hieman aikuisempaan makuun" Austenin kirjoihin. Nyt näyttää siltä, että mainitsemani teos ja tuo zombie-versio oli vain esitaistelijoita pitkässä litkassa Austen "versiointeja": http://www.hs.fi/kulttuuri/Guardian+Jane+Austenin+Northanger+Abbey+teinitrilleriksi/a1305585080508
  http://www.hs.fi/kulttuuri/Klassikkokirjoista+tehd%C3%A4%C3%A4n+Britanniassa+eroottisia+versioita/a1305584002916

  Mutta, joo. Itsehän en ole lukenut Mallorya, mutta hyllystä se kyllä on jo useiden vuosien ajan löytynyt. Se tarttui itseasiassa mukaan tuolta mainitsemaltani Irlannin matkalta. Pitihän se ostaa, kun se hieman yli a4 koossaan, kultaisin sivun reunoin ja 1800-lukulaisin keskiaikaisia manuscripteja kopioivin kuvituksin tuli vastaan kirjakaupassa, vaikka se piru painoikin kilokaupalla. :)

  VastaaPoista
 2. Oi, tuo Maloryn teos kuulostaa aivan turkasen hienolta. Eikä se pelkästään anna hyvää kuvaa sinusta lukijana muille. ;)

  Olen kyllä vakaasti sitä mieltä, että kirjoja ei ole koskaan liikaa. On vain liian vähän hyllyjä.

  VastaaPoista
 3. Valitettavasti sen antama kuva on varsin vähäinen, kun sen peittää melkein kokonaan hyllyn reunalla majailevat hyllymetrittömät pokkarit, jotka kertoo omasta hieman samanlaisesta suhtautumisesta kirjojen lukumäärään. :)

  Ihailtavaa sinänsä tuo sinun pääasiallinen kovakantisuutesi (jos se tosiaan ei yleensä rakoile Finncon-esimerkin tavoin :) ). Olisihan tuo kiva ajatus, mutta kun kovakantisia tuntuu olevan niin hankalaa saada erityisesti vanhemmista kirjoita ja sitten kun on kerran aloittanut vaikka jonkun kirjasarjan pokkarien hankkimisen niin paljon isomman kovakantisen rinnalle laittaminen näyttää niin...epäsymmetriseltä. Jos olisi vain rahaa metsästää aina jostain kovakantiset versiot joka lempparistaan, ehkä sitten tutkijana... :p

  Hyvää 'Konia muuten!

  VastaaPoista