21.1.2013

Tutkimuksen (ja tutkijan) tila

Uusi vuosi alkoi ja mitään ei ole saatu aikaiseksi.
Siltä tämä nyt ainakin tuntuu.
Osittain syynä on se, että apuraha napsahtaa tilille tasan tarkkaan kuun viimeisenä päivänä, joten täällä mennään pienellä budjetilla rahanpuute takaraivossa nakuttaen.
Sain jo kuitenkin kolmannen kasvatustieteen kurssin suoritettua, virallista suoritusmerkintää tässä vain odotellaan.
Opetus on myöskin alkanut sekä Kansalaisopistossa että Alkio-opistolla, jonne päädyin taas pitämään lyhyttä aineistonhallintakurssia. Tuntisuunnitelmia väsätessä on mennytkin suurin osa ajasta.

Tällä hetkellä suurin harmi on syntynyt Angoulêmen sarjakuvafestivaaleista - tai siis sinne lähtemisestä. Ikinä ei näiden reissuvuosien aikana ole ollut näin paljon ongelmia hotellien tai lentojen kanssa.
Hotellihuone on siis varattu minulle ja kollegalleni, mutta olemme pyytäneet, rukoilleet ja muistutelleet, josko hotellin asiakaspalvelu voisi lähettää meille laskun huoneesta, ihan vain siksi, jotta ehkä saisimme majoituskulut korvattua tohtoriohjelman kautta.
Eipä ole näkynyt, vaikka täti sieltä kovasti väittää ne lähettäneensä. Ei sitten ole mitään tietoa, että mihin sähköpostiin ne on lähetetty ja molemmin puolin puhelinta aletaan olla ärsyyntyneitä.

Toinen vastoinkäyminen tuli sitten viime viikolla, kun paluulentoni peruuntumisesta ilmoitettiin epäselvällä, huonosti käännetyllä suomella sähköpostitse. En olisi edes tajunnut, että lento peruuntui, ennen kuin kollegani (joka viettää Angoulêmessa pari ylimääräistä päivää) kertoi hänen lentonsa peruuntumisesta.
Tässä ollaankin sitten soiteltu ja selvitelty asiaa, maksettu ylimääräiset 30euroa uudesta järjestelystä, toiset 30 euroa menomatkan matkatavaroista ja saatu huonoon aikaan lähtevä lento takaisin Suomeen.
Tänä aamuna sitten selvitin, voisiko maanantain lentoa siirtää myöhemmäksi. Ei voi. Mutta tiistaiaamuna sama suora lento onnistuu kyllä.
Olin siis jo maksanut junaliput Angoulêmesta Pariisiin eikä minulla ollut mitään intoja ruveta väittelemään ranskaksi junalipun vaihtamisesta toiseen, joten päätin suosiolla siirtää paluulentoni maanantaista tiistaille.
Ehtisin ainakin palloilla Pariisissa iltapäivän ja illan ja käydä ehkä parissa mielenkiintoisessa paikassa ennen lentokentälle eksymistä.
Ja onhan sitä ennenkin lentokentillä nukuttu.

Matkan järjestely on aiheuttanut pientä stressiä ja flunssakin iski päälle perjantaina, mikä tarkoitti tenttikirjan unohtamista hyllylle ja siirtymistä sohvalle viltin alle katsomaan Buffyn viimeistä tuotantokautta ja pelaamaan boxilla Lego Harry Potteria.

Suunnitelmia on kuitenkin jo tehty. Kevään ohjelmaan kuuluu muun muassa abstraktien kirjoittaminen. Pyrin ainakin kolmeen, ehkä neljäänkin konferenssiin tämän vuoden puolella. Erityisesti tahtoisin ID-netin sarjakuvakonferenssiin Oxfordiin, johon meinasin hakea myös matka-apurahaa. Jos sinne en jostain syystä pääse, ehkä järjestän itselleni tutkimusmatkan Italiaan, mistä olen haaveillut jo reilun vuoden.
Uppsalassa on myös mielenkiintoinen päivän konferenssi scifiteemalla aika ja tila, mihin voisi heittää paperiehdotelman Milla Magian matkasta Roopen lapsuuden Skotlantiin. Oxfordissa haluaisin ehkä puhua Arpin Lusénesta...
Mutta Turussa ja Tampereellakin tapahtuu populaarikulttuurin tutkimuksen merkeissä, joten kunhan pistän papereita sinne sun tänne ja selvittelen, ovatko tilaisuudet julkisia, mainostan niitä täällä häpeilemättömästi.

Kirjoittamisen suhteen pyrin olemaan äärimmäisen aktiivinen. Nyt kevään aikana olisi tarkoitus lukea sarjakuvateoriaa ja kirjoittaa sen ensimmäinen raakaversio. Kesällä puolestaan olisi vuorossa fantasiateoria ja syksylle jäisi sitten postmodernismi ja sen ihanat osa-alueet kuten intertekstuaalisuus. Kaiken sen ohessa kirjoittelen analyysiosioita auki. Minulla on ainakin kuusi esitelmäpaperia / artikkeliversiota, jotka pitäisi suomentaa tai kirjoittaa auki väikkärin leipätekstiksi. Eli tavaraa olisi, se pitäisi vain jäsennellä valmiiksi. Kunhan tämä inhottava kevätflunssa katoaa ja selviän hengissä Ranskasta kotiin, olisi tarkoitus organisoitua tämän väitöskirjaksi kutsutun projektin suhteen ja antaa läppärin näppäimistön laulaa aarioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti