15.5.2014

Lisää kirjoja sitten viime postauksen

Hetken kaivelun myötä havaitsin, että olen viimeksi päivitellyt hankittuja kirjoja joskus alkusyksystä. Hups. Kirjaostokset eivät siis ole selvästikään olleet päällimmäisinä mielessä.
Tehdään korjaus tähän seikkaan nyt heti, sillä kävin viime viikolla kiertämässä kirppiksiä oikein urakalla, mistä tietenkin seurasi valtava kirjapino hyllyn täytteeksi. Sitä ennen kuitenkin muutamia teoksia, joita olen mukaani kahminut.

Proosaa on tullut noukittua vähän joka suunnalta. Lapsuuden rakkaudet eli Burnettin Pikku prinsessa ja Salainen puutarha löytyivät kirppareilta, kuten myös Edgar Allan Poen Arthur Gordon Pymin selonteko, Steven Hallin Haiteksti sekä Risto Isomäen Sarasvatin hiekkaa. Isomäen kirjan lukemista odotan innolla, sillä sen sarjakuva-adaptaatio oli varsin kiinnostava. Dragonlancen Kadonneiden kronikoiden ensimmäinen osa Kääpiökuilujen lohikäärmeet on muistaakseni Antikvariaatti Lukuhetkestä. Bernard Cornwellin Enemy of Godin ja Excaliburin tilasin miehelleni syntymäpäivälahjaksi Suomalaisen verkkosivuilta. Noita Talvikuninkaan jatko-osia ei valitettavasti ole suomennettu jostain syystä.

Sarjakuvia en ole hirveästi hankkinut festareiden ulkopuolella. Epätarkasta kuvasta voi pongata Jenny Wangin Koko Be Goodin (Fantasiapelit), jonka sarjakuvakerronta on riemastuttavaa; Kati Kovácsin Karu sellin (Lukuhetki), joka menee kurssille analysoitavaksi; Ville Tietäväisen Näkymättömät kädet (Suomalainen), joka on uskomattoman taidokas ja elokuvallinen sekä Tuuli Hypénin Nanna - City-eläinkirja (Kirjatori), koska Nanna on ihana hahmo. Kuvasta puuttuu varmaan kolmisen viimeistä Nemi-albumia, joita keräilen ahkerasti.

Muutamia tietokirjojakin on löytynyt kirppiksiltä, mutta pääasiassa niitä on tilattu tarpeeseen. Harri V. Hietikon Management by Sauron on lahja ystävältäni, joka ymmärtää hyvän päälle. Karin Kukkosen Comics and Graphic Novels (menee teoriakirjaksi sarjakuvakurssille) sekä Diana Wynne Jonesin The Tough Guide to Fantasyland on tilattu tutkimuskäyttöön Suomalaisesta, josta löytyi myös tuo pinon alimmainen ja varsin heikosti näkyvä The Ultimate Encyclopedia of Fantasy. Paul Gravettin Sarjakuvaromaani on kirppislöytö.
Taiteeksi tarinoitu oma elämä on yliopistomme Kirjavitriinistä. Sekä se että Hoitavat sanat ja Juhani Ihanuksen Sanat että hoitaisimme (Suomalainen) liittyvät luovuusterapiakoulutuksen tulevaan lopputyöhöni teoriamateriaaleina. Kuvasta puuttuu Maailman pingviinit -teos, jonka ostin Kirjatorilta ja olin kokonaan unohtanut. Pingviini on sisäinen eläimeni.

Pelkästään viime viikon kirppiskäynnillä, johon sisältyi kaksi isoa kirpputoria, mukaan tarttui tällainen kirjapino. (Ja tämäkin kuva valehtelee, koska pari kirjaa siltä reissulta menee lahjaksi.) Andy Rileyn Itsemurhapupujen paluu oli pakko ottaa (halpa), koska se oli täynnä hienoja intertekstuaalisia viittauksia mm. Taruun sormusten herrasta. Paulo Coelhon elämänviisaudet ovat paheeni, joten Valkyriat putosi sen takia ostoskoriin. Risto Isomäen ekoscifi kuulostaa niin hienolta, että pitää kokeilla myös Litium 6:sta. Kiinalainen keittokirja yrittää tsempata minua ruuanlaittoon ja Japanilainen puutarha suomalaisittain odottaa puutarhainspiraatiotani. Erin Morgensternin The Night Circus on aivan uusi tuttavuus, mutta taustakannen tekstin perusteella tämä fantasiateos vaikutti lupaavalta. Kaari Utrion Bella Donna puolestaan kertoo naiskauneuden käsitteestä eri aikakausina. Pinossa on myös se puuttuva Nanna-teos eli osa 3 sekä Disneyn kuvakirja Lilo & Stitch. Stitch on mahtava, elokuva on hyvä ja kuvakirjoja pitää aina hankkia oppilaiden iloksi.

Tälläkin hetkellä katselen paria sarjakuvateosta Adlibriksen tarjonnasta sekä paria sanojen ja kuvien terapeuttisuudesta kertovaa opusta. Ehkä ensi kuussa sitten seuraava tilaus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti