22.12.2014

Lahjoja. Kirjoja. Lahjakirjoja!

Koska joulu on ovella ja olen periaatteessa jo ansaitsemallani lomalla, päivitykset jäävät nyt pienelle tauolle. Sitä ennen kasaan kuitenkin iloksenne melkoisen määrän kirjahyllyjeni täytteitä, joita en ole tässä syksyn aikana ehtinyt sen kummemmin puimaan. 

Tilasin tässä syksyn mittaan pariinkiin otteeseen kirjoja Adlibrikseltä, mm. Jeff Smithin loistavan Bone-sarjakuvan kokoelmateoksen (n. 26€!), Olivier Kan traagisen omaelämäkertasarjakuvan Why I Killed Peter ja luovuusterapiakoulutustani varten tarkoitetun opuksen Taideterapian perusteet. Kuvasta puuttuu vain David Mazzucchellin upea Asterios Polyp, joka on yliopiston työhuoneellani. Yliopiston kirjavitriinistä poimin mukaani teoksen Tarina tukee lasta (jälleen luovuusterapiakoulutukseen liittyen), Suomalaisen kirjakaupan alennuksesta kauniin taidekirjan Hobitti Tolkienin silmin ja kirppiksiltä Kiroilevat siilit 2 ja 4 sekä Opettajan selviytymisopin.

Kirppiksiltä löytyi myös proosaa: Paulo Coelholta jopa parikin teosta (Accran kirjoitukset ja Brida), Pasi Ilmari Jääskeläisen novellikokoelma Taivaalta pudonnut eläintarha ja Reidar Palmgrenin Jalat edellä, joka muistuttaa minua vuodestani Joutsenon Opistolla. Magdalena Hain Gigi ja Henry -sarjan viimeisen osan, Susikuningattaren, pongasin onnistuneesti Antikvariaatti Lukuhetkestä (odotan niiiiin innolla sen lukemista) ja Scott Lynchin mahtavan The Gentleman Bastard -sarjan osat kaksi (Red Seas under Red Skies) ja kolme (Republic of Thieves) tilasin Adlibriksestä. Locke Lamoran seikkailut luen kyllä seuraavaksi kaikki putkeen ja englanniksi. Maltan tuskin odottaa neljättä osaa.

Minulle on myös lahjoitettu kirjoja viime aikoina. Siskoni päätti luopua Kingistään muuton takia, joten Kuulolla päätyi omaan kokoelmaani. Myöhäisenä synttärilahjana sain ystävältäni Hugleikur Dagssonin hilpeän Kuvitetut klassikot -teoksen.
Valmistujaislahjaksikin tuli muutama opus. Kollegaltani sain Miska Rantasen toimittaman Kaikki ranteet auki, joka esittelee mainosten kielioppimokia ja muita hauskoja sanamuotoiluja. Näille on jo tullut naurettua. Professorini lahjoitti minulle Michael Moorcockin teoksen The Entropy Tangon, koska fantasia, sarjakuva ja postmodernismi. Odotan kirjalta paljon. Ohjaajaltani sain pinon Nykykulttuurin julkaisusarjan kirjoja: Tuija Saresman Omaelämäkerran rajapinnoilla (omaelämäkertakirjoittaminen ja kuolema), Marjo Kamilan Katsojana ja katsottuna (opettajan ulkoasusta) ja Kaarina Nikusen toimittaman Fanikirjan. Ystäväni ja kollegani puolestaan antoi minulle Haruki Murakamin Kafka rannalla -teoksen. Kuvasta jäi puuttumaan ainoastaan kaveriltani saama Matt & Kay Daiglen sarjakuva That Deaf Guy. A Family portrait, joka oli maastoutunut hyllyyni hieman liian hyvin.

Ja lopuksi vielä "muutama" yliopiston työhuoneen hyllyssä odottava teos: nimittäin 61 kappaletta Sarjakuva-Finlandia-ehdokkaita. Kuvasta puuttuu viimeisin ja samalla viimeinen lisäys. Tässä on siis syksyn lukulistani. Kolme vielä lukematta. Joukosta on löytynyt jo joitakin helmiä.

2 kommenttia:

  1. Olen jo kahdesti sinut lukuluetteloon liittänyt, jos nyt google jopa tunnistaisi suhteemme, perkele. Hyvää joulua. tana. pian nähdään <3

    VastaaPoista
  2. Parhaat lahjat ovat aina kirjoja. Alkaa vaan tilanpuute uhata pikkuhiljaa.

    VastaaPoista