24.6.2016

Finncon 2016 - ohjelmassa nörttejä ja ankkoja

Hui, ensi viikko siintää jo horisontissa, mikä tarkoittaa lähestyvää Finnconia!

Tänä vuonna Pohjoismaiden suurin fantasia- ja science fiction -tapahtuma järjestetään Tampereella, tarkemmin sanottuna Tampereen yliopistolla 1.-3.7.2016. Teemana on sadut, mikä näkynee osassa ohjelmistoa sekä vieraiden cosplay-asuissa (ainakin toivon mukaan). Koska tapahtuma on ilmainen, kannattaa paikalla pyörähtää, mutta kiinnostavaa ohjelmaakin löytyy sen verran, että kokeneempiakin conikävijöitä heikottaa.

Olen itse paikalla heti perjantaina ensimmäisessä ohjelmanumerossa klo 14: Nörttikulttuurin nousu ja (t)uho: Muistiinpanoja akateemiselta tutkimusmatkalta nörttiyden ytimeen (sali A1) on uusinta paneelikeskustelusta, jonka pidimme huhtikuussa Popcult-tapahtumassa. Pyrimme kollegoideni kanssa luomaan parituntisen keskustelumme aikana katsauksen tämän päivän nörttikulttuuriin: mitä se on ja mitä sille on tapahtumassa. Lisätietoa löytyy ohjelmakartasta.

Henkilökohtainen esitelmäni on puolestaan lauantaina klo 14 salissa D10b. Ankkojen päättymätön tarina - postmodernit kerrontakeinot Disney-adaptaatiossa "Tarina vailla loppua" nostaa esille Disney-adaptaation, parodian ja esittelee italialaisille taiteilijoille tyypillisiä postmoderneja kerrontakeinoja, joista olen nyt niin kovin innostunut. Ei siis tällä kertaa Rosaa, valitettavasti.

Suosittelen myös lämpimästi jäämään esitelmäni jälkeen kuuntelemaan samassa salissa esiteltäviä tuoreimpia tutkimustuloksia Hobitti-trilogian vastaanottotutkimuksesta. Otsikko Kuumat kääpiöt ja turha Tauriel kertoo jo aika paljon fanien mieltymyksistä. Näitä esittelevät kollegani The World Hobbit projectista. (Muutenkin ohjelmaan erikseen merkitty akateeminen ohjelma kannattaa panna merkille - siellä pääsee kuulemaan uusimmasta spefi-tutkimuksesta suoraan tutkijoilta itseltään!)

Pyörin paikalla koko viikonlopun, hoidan hommiani FINFARin tiedottajana (eli sometan vähän siellä sun täällä) ja yritän ehkä väsätä jotain cosplay-asuakin. Se tarkoittaisi vain sitä, että pukeutuisin lauantaina ja vetäisin ensimmäistä kertaa esitelmäni cossiasussa, joka ei liity ankkoihin... Katsotaan, uskallanko suorittaa tällaisen pyhäinhäväistyksen.

*****

Jos nyt kuitenkin kaipailee jotain uutta Don Rosaan liittyvää, niin kannattaa syynätä tarkkaan tavaratalojen lehtihyllyt ja kirjakaupat, sillä kauppoihin on ilmestynyt Don Rosa -värityskirja. Kyllä, luitte oikein. Pongasin sen itse eilen Tokmannin lehtihyllystä ja tältä se näyttää. Hinta on vaivaiset 5,90 €, eli melkein voisi ostaa kaksin kappalein ja säilyttää toisen iskemättömänä. Jos nyt siis raaskii Rosan taidetta itse ruveta värittämään.

Mukana on isoja koko sivun kuvia sekä kansista että keräilykuvista, joitakin puolikkaan sivun kokoisia ruutuja sekä muutama kokonainen sarjakuvakin.

Jos kivijalkakaupoista ei tätä enää löydy, ei hätää: Akkarin nettikaupasta sitä saa myös kesäiltojen ratoksi.


1 kommentti:

  1. Värityskirja on lehtipistemyynnissä 16.9. saakka. http://www.lehtipiste.fi/fi/kirjat/Sarjakuva-albumit/710505/Ankkamaestron+V%C3%A4rityskirja+1+2016/

    VastaaPoista