5.11.2017

Mukaan rahoittamaan tiedetapahtumaa?

TIEDE SANOO POP! POPULAARIKULTTUURIN TOISEUDET -TIEDETAPAHTUMA


Yleisölle avoimessa tapahtumassa populaarikulttuurin tekijät ja tutkijat käsittelevät yhdessä mm. sitä, kuinka populaarikulttuuri osallistuu yhteiskunnan valtarakenteiden tukemiseen tai purkamiseen ja kuinka populaarikulttuuri käsittelee toiseutta.

Miten populaarikulttuuri osallistuu yhteiskunnan valtarakenteiden tukemiseen ja/tai purkamiseen? Miten sitä on käytetty ihmisryhmien marginalisointiin ja miten on se puolestaan tarjonnut mahdollisuuksia marginaaliäänteen esilletuontiin? Miten populaarikulttuurissa on käsitelty toiseutta?

Näitä kysymyksiä ja muitakin pohdimme Suomen Populaarikulttuurin Tutkimuksen Seura ry:n "Tiede sanoo pop!"-seminaarisarjan toisessa tapahtumassa.

Esittelemme laajalle yleisölle populaarikulttuurin, toiseuden ja toiseuttamisen teemoja sekä aiheesta tehtävää tutkimusta. Samalla tuomme keskusteluun mukaan tekijöitä, jotka käsittelevät, kuvaavat ja purkavat työssään toiseutta ja toiseuttamista reaalimaailman tai fiktiivisten maailmojen kautta. Tapahtuma läpivalaisee toiseuden ja toiseuttamisen ilmiötä populaarikulttuurissa, lähtökohtinaan esimerkiksi sosiaaliset sukupuolet, etniset identiteetit, erilaiset marginaalit, ihmisryhmien väliset suhteet ja kaikkien näiden väliset neuvotteluprosessit. Avaamme tieteen ja kaikkialla läsnäolevan populaarikulttuurin rajapintoja katse kohti yhteiskuntaa ja ajan ilmiöitä. Turku toimii näyttämönä koko Suomen kattavalle ja ulkomaillakin tunnetuiden tekijöiden ja tutkijoiden keskustelulle, johon kutsumme nyt sinutkin mukaan!

Järjestäjä

Suomen Populaarikulttuurin Tutkimuksen Seura on rekisteröity yhdistys, sen kotipaikka on Turussa mutta se toimii koko maassa, jäseniämme tulee mm. Itä-Suomen yliopistosta, Jyväskylän yliopistosta ja Helsingin yliopistosta Turun yliopiston ja Åbo Akademin lisäksi. Olemme sangen tuore tapaus tieteellisten seurojen kentällä ja meillä on unelmia. Toimintaperiaatteisiimme kuuluu monitieteisyys, kulttuurikriittisyys, tieteen popularisointi, tekijyyden ja tutkimuksen yhdistäminen sekä nuorten tutkijoiden tukeminen. Meitä kiinnostaa myös uusien, kestävien toimintatapojen kuten puhujapalkkiokäytännön vakiinnuttaminen.

Haluamme etsiä ja kehitellä uusia yhteistyömalleja tuomalla yhteen tekijöitä, tutkijoita ja yleisöä yhteen ja kehittelemällä uusia rahoitusmalleja. Siksi löydätkin meidät nyt esimerkiksi Mesenaatti.me:n joukkorahoituskampanjaa tekemästä. Haluamme olla mukana kehittämässä joukkorahoitusta Suomessa ja osoittaa sen mahdollistavan myös ei-materiaalisia asioita, kuten tapahtumia.

Tapahtuman ohjelmaa

Kolmikielisen (suomi, ruotsi ja englanti) seminaaritapahtuman alustavaan ohjelmaan kuuluu pääpuhujana Gavan Titley (FT), joka on yksi tunnetuimmista eurooppalaisen politiikan, median ja rasismin tutkijoista; hän on perehtynyt mm. vihapuheeseen sosiaalisessa mediassa. Seminaariin on tulossa useita teemoja.

Esimerkiksi fantasiakirjallisuudesta on tulossa puhumaan fantasiakirjailija Magdalena Hai.

Stand up -teemassa session jakavat feminististä stand upia tekevä Jamie MacDonald sekä tutkija Antti Lindfors Turun yliopistosta.

Sarjakuvateemassa puhumassa ovat Suomen ainoa “Ducktor” eli Aku Ankka -sarjakuvataituri Don Rosan töistä väitellyt, Jyväskylän yliopiston tutkijana toimiva Katja Kontturi (FT) sekä sarjakuvataiteilijan roolissa tapahtumassa työstään puhuva Hanna-Pirita Lehkonen.

Ohjelma täydentyy ja päivittyy vielä.

Voit tukea tapahtumaa osoitteessa:

Tapahtuman Facebook.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti