28.12.2017

Loppuvuoden täytteet kirjahyllyyn

Syksyn haalitut kirjat
Olen haalinut nyt poikkeuksellisen paljon kirjoja tämän syksyn aikana. Osasyynä siihen on se, että Jyväskylän kaupunginkirjastossa on loistava Ota ja jätä -kirjahylly, johon ihmiset jättävät kertakaikkisia helmiä. Olen noukkinut siitä mukaani niin lahjoja kuin täytettä omiin hyllyihini. Tällä hetkellä tosin näyttää siltä, että pitää pikkaisen rajoittaa, kun hyllyt alkavat uhkaavasti täyttyä. Mutta ei ihan vielä.

Kuvan kolme kirjapinoa on koostettu (vasemmalta oikealle) kirppiksiltä, kirjaston ja yliopiston kirjalootti-hyllyistä sekä ihan oikeista kirjakapoista. Kirppislöydöt ovat kaikki vielä lukematta, mutta odotan mielenkiinnolla, että pääsen aloittamaan lopultakin J. S. Meresmaan Mifongin perinnön, joka on siis Mifonki-sarjan ensimmäinen osa. Myös Oksasen Norma (kovakantinen, joka maksoi euron!) kiinnostaa sen fantasiaelementtien vuoksi. Pinon alin kirja on fantasia-Akkaria eli Dragonlords-albumi.

Keskimmäisen pinon löydöt sieltä Ota ja jätä -hyllystä olivat kovakantiset, englanninkieliset Potterit. Ajattelin siis kerätä Potterit hyllyyn myös alkuperäiskielellä. Kaikkia en ole vielä edes lukenut englanniksi. Myös Rowlingin Casual Vacancy kiinnostaa, koska suomennos ei kuulemma ole kovin toimiva. Yksin Marsissa tuli katsottua juuri Matt Damonin tähdittämänä elokuvana, joten romaani on tutustumisen arvoinen. John Greenin The Fault in Our Stars pitää lukea jo pelkästään siksi, että pääsen keskustelemaan siitä oppilaideni kanssa. Pinossa on myös ikiaikaisia klassikoita ja ihanaa Supernatural-hömppää.

Oikeissa kirjakaupoissa oli jos jonkin sorttista alennusta, joista löytyivät muun muassa Force Awakens -opas sekä Naondel. Tietokirjat Lovecraft-esseineen nappasin yliopiston Soppi-kaupasta, jonka alehyllyt oli nerokkaasti sijoitettu henkilökuntaruokalan naulakon viereen. David Mitchellin Luukellot ostin Sammakko-kirjakaupan myyjän myyntipuheen perusteella edellisellä Turun reissulla. Eipä ole kaduttanut.

Katsotaan, mitä ensi vuonna löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti