7.9.2011

Kirjahyllyn uudet tulokkaat

Koska onnistuin saamaan rakkaan ystäväni luota hirvittävän flunssan (jota olen onnistunut välttelemään yli puoli vuotta), mikä tylsistytti aivoni siihen pisteeseen, että ainoat asiat, joita pystyy tekemään suuremmitta ponnisteluitta ovat Housen katsominen ja Tarun kolmesta miekasta lukeminen, sekä päivittely että tutkimuksen työstäminen ovat jääneet hieman taka-alalle.
Nyt, kun pahin alkaa olla ohi, ajattelin aikani kuluksi esitellä kirjahyllyni uusimmat tulokkaat.

Sarjakuvista hyllyyni tiensä ovat löytäneet ihanan Milla Paloniemen blogiin pohjautuva En vaan osaa! 2 ja huikean halpa kirppislöytö Carl Barksin joulu -kokoelma, joka käsittää Barksin jouluaiheisia sarjakuvia, mm. sellaiset klassikot kuin "Aku Ankka pelastaa Tyhjälän joulun" ja "Joulu Karhuvuorella".

Kirppiksiltä olen myös onnistunut kaivamaan teoksen kiinalaisesta maalaustaiteesta ja teini-iässä itseäni etsiskellessä lukemani Nalle Puh ja Tao -kirjan. Mukaan on tarttunut myös tanskalaisen Peter Høegin novellikokoelma Kertomuksia yöstä. (Jos edellä mainitun kirjailijan teos Lumen taju ei ole tuttu, suosittelen sitä erityisen lämpimästi.) En ole vielä ehtinyt lueskella Høegin novelleja, mutta eiväthän ne sieltä mihinkään karkaa.

Suurta ja klassista fantasiaa edustavat Elaine Cunninghamin Laulut ja miekat -saagan viides osa Unikristallit sekä Margaret Weisin ja Tracy Hickmanin Legendat-sarjan ensimmäinen osa Kaksosten aika.
Olisi kiva tietää, aikooko Cunningham jatkaa Lauluja ja miekkoja, koska sen henkilöhahmot ovat kerrassaan mainioita. Toivottavasti jossain vaiheessa.

Ja koska onnistuin kaapimaan lempidivarini hyllystä myös Kevin J. Andersonin toimittaman Tales from the Mos Eisley Cantina, minulla on Ropeconin löytöjen (Tales from Jabba's Palace ja Tales of the Bounty Hunters) myötä nyt kaikki kolme Tales-kirjaakin. Star Warsin proosaosasto on levittäytynyt jo alemmalle hyllylle. Kohta alkaa tehdä tiukkaa sanakirjojen kanssa.
Onnistuin myös löytämään Topeliuksen satuaarteet, joka oli yksi lapsuuteni lempisatukirjoista. Siellä se taitaa olla edelleen kotona kirjahyllyssä, mutta koska se kuuluu siskolleni, piti samainen teos saada myös ihan omaksi. Alle pari euroa sinne tänne.

Helsingin kirjamessut siintävät tulevaisuudessa, jolloin kirjahylly täydentyy jälleen. Sitä ennen kuitenkin tulen varmaan tässäkin kuussa ostamaan kirpparien kätköistä jonkin eksyneen opuksen, jota kukaan ei enää huoli.

Ja sainhan tietenkin eräältä parhaimmista ystävistäni syntymäpäivälahjaksi Terry Pratchettin Viikatemiehen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti