21.1.2012

Kirjoja ja budjettituskailua

Minulta pitäisi kieltää kirjakauppoihin meneminen, jos rahaa olisi tarkoitus säästää isompia asioita varten. Sain juuri ostettua lentoliput Prahaan ja konferenssi on maksettu ja hotelli varattu (visahan se vingahti). Nyt pitäisi samassa kuussa lähteä myös Norjaan seminaariin eli ostella lisää lentolippuja ja niin edespäin, ja onhan tässä ensi kuussa tietenkin tulossa myös Populaarikulttuurin tutkimuksen tohtoriohjelman ensimmäinen seminaari Turussa, eli junalippuja sinnekin pitäisi hommata.
Ja sitten tämä tyttö tietysti eksyy Suomalaisen kirjakaupan aleen ja heti perään kirppikselle.
Mukaan tarttui tietenkin lisää kirjahyllyn täytettä: The Complete World Encyclopedia of Knives, Swords, Spears and Daggers, joka painaa varmaan ainakin pari kiloa. Kuvitettu opas kaiken maailman teräaseisiin.
Sitten se ihana tatuointikirja, jolle kuolasin jo viime kevään kirjamessuilla, oli nyt alennuksessa! Eli Tatuointi. Symbolit ja niiden merkitykset. Kyseessä on Minerva kustannuksen kirja, joka on sidottu vanhalla perinteisellä kiinalaisella menetelmällä ja paperikin on paksua ja sivut jätetty vanhaan tapaan leikkaamatta toisistaan irti. Jo pelkästään visuaalisesti niin upea teos, että piti ostaa hyllyyn osittain senkin takia. Kirja esittelee hieman tatuointien historiaa ja sitten lukuisia eri symboleja ja niiden merkityksiä.

Kirppikseltä löysin Terry Pratchettin Elävät kuvat ja kun kovakantinen Pratchett tulee alle kympillä vastaan, pakko ottaa.
Sitten nappasin mukaani muutaman sarjiksen: Asterix ja syvä kuilu (Asterixeja pitäisi yrittää kerätä enemmänkin, ehkä myös ranskaksi), Leijonakuningas ja Kaunotar ja hirviö. Jälkimmäiset siis Disney-animaatioiden pohjalta tehtyjä sarjakuvia. Minulta löytyy jo Bambi, Pocahontas ja Hercules, jotka ovat olleet Aku Ankka -lehden erikoisnumeroita. Nämä edellä mainitut olivat jotain muuta sarjaa.

Tällä hetkellä tuskailen Stephenie Meyerin Epäilyksen kanssa. Ja koska sitä ei voi lukea julkisesti, kanniskelen mukanani Alan Mooren The League of Extraordinary Gentlemenin toista osaa. Tätä siis luen töissä lounastauolla. Se ei valitettavasti ole omani, vaan erään ystäväni, joka lähti vuodeksi vaihtoon Kiotoon ja onnistuin nappaamaan kasan hänen sarjakuvahyllynsä tarjonnasta säilytykseen. Siellä on melkoinen kasa Moorea ja myös yksi Gaiman.
Sain myös juuri selailtua tulevan Bombi-zombi -esitelmäni lähdekirjan eli Jovanka Vuckovicin Zombies! An Illustrated History for the Undeadin läpi ja haluan sen nyt omakseni. Kirjaston tädit eivät ehkä tykkäisi, jos yrittäisin sitä pimittää itselleni. Teos on julkaistu viime vuonna ja on kattava kuvaus zombien historiallisesta alkuperästä populaarikulttuurin eri osa-alueisiin elokuvista zombie walkeihin. Vaikka zombit eivät ole lempimöllejäni, niin kirja on aika hieno.

Nyt pitäisi kuitenkin ruveta lukemaan Marja Ritolan gradua ja Janet Waskon Understanding Disney -kirjaa. Jälkimmäisen avusta en ole varma, mutta Ritolan gradu tulee varmaan olemaan hyvin tärkeä viittauskohde väikkärissäni. Jos ei muuta, niin ainakin se tarjoaa lisää lähteitä.

Vuorokaudessa pitäisi olla enemmän tunteja.
Tai sitten tarvitsisin Pelle Pelottoman sekuntikellon. Juuri sen, joka pysäyttää ajan. Ehkä silloin ehtisin lukea tarpeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti