3.1.2012

Vuoden 2011 viimeiset kirjahankinnat

Minun piti tehdä tämä merkintä oikeastaan jo viime viikolla, mutta sitten se jotenkin jäi kaikessa kiireessä. Eli käytännössä kooste siitä, mitä sitä oikeastaan tuli vuoden lopussa tungettua kirjahyllyyn. (Tällä hetkellä väkisin, koska uusien kirjojen myötä pitää alkaa tehdä jonkinasteisia ahtamisjärjestelyjä. Seuraamme jännityksellä hyllyjen kestoa ja tilavuutta.)

Star Wars: The Jedi Path on hankinnoista aikaisin. Satuin tilaamaan sen ystäväni synttärilahjan ohessa, koska se vaikutti viihdyttävältä. Kirjan ideana on olla eräänlainen "jediopas" ja siihen ovat kirjoittaneet kommenttejaan kaikki padawanit, jotka ovat teoksen saaneet mestareiltaan - viimeisimpänä Luke Skywalker. Kuvitelkaa jedien oppikirja, johon edelliset omistajat ovat raapustaneet merkintöjään, niin saatte asiasta hyvän kuvan.

Kirjatorilta pongasin huimalla kuuden euron hinnalla Terry Pratchettin Yövartioston kovakantisena. Siinä seikkailee yksi lempihahmoistani eli Sir Samuel Vimes, joka roistoa jahdatessaan päätyy menneisyyden Ankh-Morporkiin ja joutuu ottamaan uuden henkilöllisyyden. Tämä on parhaita Pratchetteja, joita olen lukenut.

Oli myös pakko käydä Fantasiapeleissä hakemassa Juhana Petterssonin Ikuisuuden laakso. Roolipeli pingviineistä. Ihan vain siksi, että pingviinit ovat ihania. Tätä peliä tulen todennäköisesti vetämään tässä keväällä, kunhan saan edellisen projektini Dark Angelin kakkososan vietyä kunnialla loppuun.

Ja viimeisimpänä, mutta ehdottomasti tärkeimpänä Don Rosan Kootut osa 1. Tämä tuli suoraan joululahjapakettiin, enkä ole sitä edes vielä pahemmin selaillut. En ole uskaltanut, koska pelkään sotkevani koko mestariteoksen. Huh. Sille pitäisi myös tehdä tilaa kirjahyllyn alimmalle hyllylle. Muualle se ei kansioineen mahdu. Tämä massiivinen lähes viisi kiloa painava setti näyttää niin hyvältä ja tulee myös olemaan lähteenä väikkärini johdannon Rosa-lukuun, mikä kaipaa lihottamista.

Katsokaa ja ihailkaa. Pelkkää koteloa voisi tuijottaa jo puoli tuntia. On se vaan niin hieno.

Joululahjaksi ei muita kirjoja sitten tullutkaan. Miehelle tosin annoin Simon Sebag Montefioren Ihmishirviöt. Maailmanhistorian julmimmat ihmiset -kirjan, joka tulee tietenkin hyllyyn muiden joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti