10.2.2013

Nörtin matkailuvinkit Pariisiin

Koska Ranskan-lentojeni kanssa oli "pienimuotoinen" sählinki, sain ylimääräisen iltapäivän aikaa kuluttaa ah, niin ihanassa Pariisissa.
Edellisen (marraskuussa 2010) ja ensimmäisen kerran Pariisissa käydessäni olin niin innoissani ja kertakaikkisen lumoutunut muun muassa Notre Damen katedraalista, että vannoin palaavani joskus katsomaan niitä kaikkia paikkoja, jotka jäivät välistä. No, tälläkään kerralla en ehtinyt museoihin, hautausmaille saati sitten katakombeihin, mutta pari pientä vinkkiä nörttimatkailijoille ajattelin tähän kuitenkin listata.

ALBUM
Album on ranskalainen kauppaketju, joka oli laajentanut Pariisissa sitten viime näkemän. Kyseessä on siis minunkaltaisteni fantasia/scifi/sarjakuvahörhöjen unelmapaikka. Jos olet ikinä käynyt Englannissa Forbidden Planetissa, tämä menee samaan kategoriaan. Kirjallisuutta, taidetta, sarjakuvia, figuja, keräilyesineitä, käyttöesineitä, t-paitoja... you name it. Jos haluat tehdä nörttiostoksia Pariisissa, suuntaa Île de la Citéltä etelään ylittämällä Petit Pont -silta ja päädyt Rue Saint Jacquesille. Rue Saint Jacquesin ja Boulevard Saint-Germanin risteys on se paikka, joka kannattaa pistää merkille. Risteyksessä sijaitsee vastakkaisissa kulmissa 2(!) Albumin liikettä osoitteissa 67 Boulevard Saint-Germain sekä 84 Boulevard Saint-Germain. Näiden lisäksi pohjoiseen risteävällä pienellä Rue Dantella sijaitsee liike numero 3 osoitteessa 8 Rue Dante. Jos nämäkään eivät vielä riitä, Pulp Comics myy figuja, keräilijöiden koriste-esineitä ja muuta sälää aivan ensiksi mainittua Albumin liikettä vastapäätä.
Jos ranskan kieli ei taivu sitten mitenkään, paikasta löytyy myös alkuperäisiä, englanninkielisiä sarjakuvia.
Päädyin ostamaan näistä liikkeistä miehelle Walking Dead -t-paidan, T-800-endoskeleton-figun ja lyijykynärumpukapulat. Itselleni löysin Star Wars -seinäkalenterin ja pinon Blacksad-postikortteja (joita en tietenkään ikinä aio lähettää, sorry!).


 LE DERNIER BAR AVANT LA FIN DU MONDE
"Maailmanlopun ravintola" -niminen baari avattiin Pariisiin vasta viime vuoden elokuussa. Pongasin linkin pieneen artikkeliin jostain nettisivuilta ja tiesin heti, että tuonne on mentävä seuraavan kerran, kun eksyn Pariisiin. Eksymistä paikka ei kuitenkaan vaatinut, sillä se sijaitsee kaupungin keskustassa Île de la Citén pohjoispuolella osoitteessa 19 Avenue Victoria. (Google street view ei sitä tietenkään löydä, koska paikka on uusi.)
Ulko-ovella odottelee R2-D2.
Vierailijaa pyydetään jättämään mahdolliset aseensa ulko-oven vieressä odottavaan rekkiin. 
Ulko-ovea vastapäätä katse osuu heti Millennium Falconiin.
Laskuri laskee hetkeä seuraavaan maailmanloppuun.
Baaritiskin nurkassa seisoo Gremlin.
Oleskelutilaa hallitsee valtava kirjahylly täynnä erilaisia pelejä.


Lovecraft-somisteita.
Ja hieman lisää Lovecraft-mytologia-aiheisia teoksia.
Hotelli helpotuksen suunnat.
Aina on hyvä olla varalla Guy Fawkes -naamio vallankumouksen iskiessä.
Drinkkilista sisältää myös pientä purtavaa.
Tämä on nimeltään Jedi Knight. Alkoholiton, saanen lisätä.
Pariisin maailmanlopun ravintola on paikka, johon samanhenkiset ihmiset tuntuvat kerääntyvän pelaamaan ja istumaan iltaa. Ravintolassa tarjottava ruoka on lähinnä pikkunaposteltavia, joiden hinnat liikkuvat 5-10 euron välillä. Drinkkien hinnat pomppaavatkin sitten helposti sinne kymmeneen euroon, kuten testaamani Jedi Knight. Kyseessä ei siis ole mikään ruokapaikka eikä mikään halpa pikkumesta, vaan baari, joka on selkeästi profiloitunut tarjoamaan kaltaisilleni nörteille hassunhauskoilla nimillä kruunattuja drinkkejä ja kuumia juomia niiden (useiden) tuntien ajan, jotka nämä haluavat viettää pelaten jotain hyllyille varattuja lauta-, kortti-, tai roolipelejä.
Kuulemani mukaan paikassa olisi myös muita kerroksia ja eri tiloja, mutta maanantaina iltapäivällä nämä eivät ainakaan olleet auki. Ehkä viikonloppuisin.
Jos siis rahaa löytyy ja haluat hengailla samanhenkisen porukan keskellä (joka tuijottaa sinua, koska olet NAINEN ja pukeutunut PITKÄÄN MUSTAAN NAHKATAKKIIN, koska tämähän ei kuulu pariisilaisnaisten tyyliin) kannattaa piipahtaa täällä. Henkilökunta on ystävällistä ja puhuu myös englantia, kun ensin olet paniikissa sönkännyt jotain ranskaan vivahtavaa ja he tajuavat, että olet turisti.
Symppis tarjoilijapoikani piirsi omaan laskuuni Tardisin. Myös noppakorvikseni saivat ansaittua huomiota.

Ehkä seuraavan kerran Pariisiin tullessani pääsen paikalle silloin, kun baarin muut tilat ovat avoinna asiakkaille.

4 kommenttia:

 1. Jee! Kuulostaa hienolta :) t. systeri

  VastaaPoista
 2. Hups, piti tehdä hommia, mutta eksyinkin tänne pitkästä aikaa. :)

  Mielenkiintoisia paikkoja, nyt harmittaa, että kulki Pariisissa vain suht' perinteisiä turistireittejä; ensi kerralla hieman nörtimpi vierailu tämän opastamana. :)

  Tosin hieman omaa nörttiäni tuolla omalla vierailullani hiveli vierailu Shakespeare & Companyssa, jos siis tykkää sellaisista vanhoista ja pölyisistä kirjakaupoista täynnä uutta ja vanhaa kivaa. :)

  http://www.miragebookmark.ch/images/inside-shakespeare-and-co.jpg

  VastaaPoista
 3. Ahhh, tonne sitten seuraavalla reissulla. Pölyiset vanhat kirjakaupat ovat parasta, mitä tiedän!

  VastaaPoista