17.12.2011

Tutkimuspäivittelyä

Kaiken tämän (työ)haipakan keskellä en ole jaksanut päivitellä blogia saati oikein mitään muutakaan. Aivan kuun vaihteessa minulla oli hirvittävä kirjoitusinto, joka nyt on pudonnut puoleen osittain siitä syystä, että työpäivien jälkeen ei vain jaksa innostua muusta kuin sohvalla makaamisesta.
Apurahaa odotellessa. Edelleen.

Jotain on kuitenkin liikkeessä.
Ensinnäkin meillä oli virallinen ohjaustapaaminen, jossa sain kakkosohjaajakseni Irma Hirsjärven. Ja kaikkihan fantasia/scifi/fandom -piireissä pyörivät tietävät Irman, joten olen äärimmäisen iloinen tästä asiasta. Irma on ollut hillittömäksi avuksi tutkimukseni alusta asti - aivan kuten myös pääohjaajani Urpo.
Minulla on reilut kolmisenkymmentä sivua virallista väitöskirjatekstiä (hiphei) ei nyt ihan punakynällä korjattuna, mutta odottamassa sitä, että jaksan lukea ne läpi ja tehdä korjaukset tekstiin.
Ainakin sisällysluetteloa pitää muokata ja ah, sitä määrää teoriaa ja taustamateriaalia, jota pitäisi vielä lukea ja sisäistää!
Yritän mennä heti vuodenvaihteen jälkeen ahdistelemaan yliopiston kirjastotätejä, josko he voisivat kaukolainata minulle muutaman teoksen. Ainakin Janet Waskon Understanding Disney pitäisi katsastaa. Onneksi monta sarjakuva-aiheista opusta löytyy myös e-kirjoina. (Iiks, käytin samassa lauseessa sanoja "onneksi" ja "e-kirja" ilman negaatiota. Pitää varmaan huolestua tästä suunnan muutoksesta.)

Vaikka aikatauluni ei tällä hetkellä pakota minua kiireellisiin kirjoitustehtäviin, pitäisi silti olla koko ajan kirjoittamassa, ettei homma leviä käsiin ensi vuoden alussa. Sitten pukkaa nimittäin kahden artikkelin ja yhden konferenssiesitelmän deadlinet tammi-maaliskuussa ja siitä voi tulla melko rumaa katsottavaa.
Tällä hetkellä pitäisi kuitenkin erityisesti olla lukemassa. Varsinkin kun sain Kai Saarrolta, Marja Ritolalta ja Sirja Timoskaiselta heidän Rosa-tutkimuksensa. Erityisesti tuo Marjan teksti pitää lukea piakkoin, jotta saan hieman vinkkejä intertekstuaalisuuden käsittelyyn.
Jospa tässä viikonloppuna saisi jotain tehtyä.

Niin, sellaistakin infoa ajattelin tuoda julki, että molemmat ohjaajani olivat innostuneita tästä Rosa-antologia -projektista. Koska myös suurin osa Rosa-graduilijoista vaikutti olevan mukana (yritän edelleen löytää jostain Marika Rantalan sähköpostiosoitetta), aion tehdä jotain asian eteen viimeistään vuoden alussa. Ehkä tästä asiasta tulee jotain muutakin kuin villi idea.

"Joululomalukemiseksi" (lainausmerkit, koska eihän tutkijalla oikeasti koskaan ole mitään lomaa) ajattelin ottaa tuon Don Rosa - A Little Something Special -kirjan. Vaikkakin vaikuttaa siltä, että posti on tuomassa minulle Porvoon kirjakeskukselta jotain lähes viiden kilon painoista, mikä saattaa muuttaa kaikki lukemiseni.

Kyllä. Epäilen vahvasti Rosan Koottujen ensimmäisen osan odottavan postissa.

P.S. Ankkalinnan pamauksen blogissa oli muuten artikkeli aiheesta "Ankka akatemiassa", eli joitain esimerkkejä Aku Ankka -tutkimuksista. Myös allekirjoittaneen gradu mainitaan siellä. Yksi ankkaväitöskirja löytyy (Ruotsista), mutta se keskittyy animaatioon. Sen lisäksi tiedän, että Åbo Akademissa on vireillä post doc -tutkimus liittyen Akun imagoon. Mutta sekään ei suoranaisesti mene päällekkäin oman tutkimukseni kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti