2.12.2011

Lempitaiteilijani osa 1: Benjamin Lacombe

Koska sarjakuva on taidetta (ja yliopiston kirjasto jaottelee sarjakuvateoriakirjat taideosastolle), ja blogini käsittelee kulttuurin eri osa-alueita, ajattelin aloittaa blogiini pienen sarjan aiheesta lempitaiteilijani. Tällä hetkellä listassa on kuusi nimeä, jotka eivät ole paremmuusjärjestyksessä ja olen taatusti unohtanut jotain nimiä, joten lisäilen niitä tähän sarjaan pikkuhiljaa.
Mutta aloitan uusimmasta tuttavuudesta, eli ranskalaisesta Benjamin Lacombesta, jonka LJ esitteli minulle Alcalán konferenssireissulla.
Lacombe on ranskalainen, vuonna 1982 syntynyt kuvittaja, kirjailija ja kuvataiteilija, joka on erikoistunut lastenkirjojen kuvituksiin. Hän on työskennellyt myös animaation parissa. LJ oli tutustunut hänen töihinsä juuri lastenkirjojen kautta: Lacombe on kuvittanut muun muassa Lumikin ja Liisa Ihmemaassa -teokset ja minähän ihastuin täysin hänen fantastisiin, tyyliltään hieman naiiveihin taideteoksiinsa.

Huolimatta siitä, etten osaa espanjaa, minun oli aivan pakko ostaa yksi hänen kirjoistaan. LJ sanoi, ettei niitä saa englanniksi (tosin Lacomben nettisivujen mukaan kaksi hänen lastenkirjoistaan on käännetty englanniksi), enkä ollut varma suomestakaan, mutta ainahan sitä voi opiskella uutta kieltä.

Ostin juuri tämän teoksen, joka kuvassa on tosin ranskalaisella kannella. Kyseessä on siis upea kuvitettu opas, ns. "Keijujen herbaario", joka esittelee erilaisia myyttisiä olentoja. Jotkin sivut on leikattu niin, että niistä näkyy läpi seuraavalle sivulle - aivan kuin keiju piileskelisi kasvien takana. Kerrassaan uskomattoman hienoja kuvia.

Ja onhan Benjamin Lacombelta ilmestynyt teos myös suomeksi. Nemon kustantama Lumoojien sukua -paketti, joka sisältää pahvikotelossa kaksi teosta: Noitien sukupuun ja tarinan Pieni noita. Löysin setin kirjastosta toissapäivänä. Taitaa olla pakkohankinta. Kuvitus on upeaa.
Ehkä kerään Lacomben kirjoja jatkossa ranskaksi, jos suomennoksia ei ilmene enempää.

Taiteilijan kotisivut löytyvät täältä: http://www.benjaminlacombe.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti