20.3.2012

Helmikuun kirjaostoksia - hieman myöhässä hyllytettynä

Tajusinpa tässä juuri, etten olekaan listannut niitä muutamia kirjoja, joika viime kuussa tuli hyllyyn kerättyä Vanhan Kirjan Talven ostosten lisäksi. Joten korjataan se virhe nyt ensin pois alta, kun pitäisi jossain vaiheessa vielä ehtiä avautua vihoviimeisestä Twilightistakin... sitten sekin kokemus on poissa jaloista.
Koska en muista, missä järjestyksessä nämä on ostettu, heitetään koko setti sitten kehiin aakkosjärjestyksessä ja omien hyllytysten mukaan.

Tampereen Akateemisesta lähdin hakemaan Sir Arthur Conan Doylen Kadonnutta maailmaa englanniksi ja kyllähän sieltä sellainen löytyikin. The Lost World & Other Stories oli hillittömän halpa, mutta syynä oli tietenkin se, että se on pokkariversio. Eipä siinä, pääasia on se, että sain yhden lähdekirjan lisää väitöskirjaa ja artikkeliani ajatellen.
Samalta reissulta mukaan tarttui myös H. P. Lovecraftin Eldrich Tales. Miscellany of the Macabre -kokoelma. Pokkaripainos tämäkin, mutta kovakantisena hintaa olisi varmaan ollutkin lähemmäs viisikymppiä, joten parempi näin. Kyllä jokaisella itseään kunnioittavalla fantasia-, kauhu- ja Cthulhu-fanilla nyt pitää Lovecraftia olla hyllyssä.
(Siitä muuten tietää, että on pyörinyt liian pitkään Lovecraftin tarinamaailmassa, kun sana 'shibboleth' alkaa kuulostaa muinaiselta jumalalta, joka odottaa meren pohjassa hetkeä, jolloin tähdet ovat oikeassa asennossa.)

Antikvariaatti Makedoniasta mukaan lähti hieman fantsua. Dragonlance-kokoelmamme täydentyi kovakantisella kirjalla Soturiveljet, ja oma Tähtien sota -saagani Pimeyden oppipojalla. Nyt on myös koko Kevin J. Andersonin Jediakatemia-trilogia täydellinen.
Samasta paikasta pongasin myös Alan Mooren Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liigan osan 2.

Tässä kuussa kirjoja en ole vielä hirveästi hamstrannut, mutta onhan tässä vielä Jyväskylän kirjamessutkin ensi viikolla... Pitääkin jo alkaa tehdä ostoslistaa sitä varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti