26.3.2012

Missä mennään ja mitä tuli hankittua?

Nyt kun reissut on reissattu vähäksi aikaa, voisi pistää pystyyn pienen päivityksen siitä, missä mennään näin tutkimukselliselta kannalta.

Viime viikonloppu meni siis Norjan Kristiansandissa, josta seuraa oma päivityksensä myöhemmin. Nyt ajattelin pysyä ihan kotimaassa ainakin syksyyn saakka - siitä eteenpäin en voikaan luvata vielä mitään, koska ainakin yksi abstrakti on lähtenyt Lissabonissa pidettävään fantasia ja science fiction -konferenssiin ja yritän myös päästä taas Oxfordiin Villains & Villainy -konferenssiin.
Kuukauden päästä olisi tarkoitus pitää seminaariesitelmä ihan tutussa ja turvallisessa tutkijaseminaarissa ja esitellä NNCOREn seminaarissa pitämäni artikkeli hieman paremmassa kuosissa.

Iloisia uutisia tuli myös sähköpostitse, sillä sain laitokselta matka-apurahan, joka kattaa Norjan reissun kulut. Jej! Vielä, kun saisi Prahankin kulut katettua, niin helpottaisi hieman elämää.
Tästä huolimatta menin sitten tilaamaan itselleni a) setin käyntikortteja, joista olen haaveillut jo melko pitkään, ja b) aikamoisen kasan sarjakuvalehtiä Mile High Comicsilta. Kyseessä oli tietenkin pino Uncle Scrooge - ja Walt Disney's Comics and Stories - lehtiä, jotka sisältävät olennaisia Rosa-tarinoita. Meinasi vaan tulla sätky ja hetkellinen paniikki, kun sähköpostiviesti ilmoitti, että tilaustani ei voida käsitellä. Enkö saisi vieläkään haluamiani sarjakuvia?
Tajusin kuitenkin heti, että olin maksanut tilauksen visalla, joka oli konferenssireissuni ja maksettujen lentolippujen tähden vinkunut itsensä läkähdyksiin. Kun maksoin laskun pois jaloista, sain heti tilausvahvistuksenkin. Nyt sitä vain odotellaan sarjakuvia, joita pistin tilaukseen alun perin reilun sadan dollarin edestä, mutta tarjouksena oli 20% ale ja kun koko summan sitten käänsi euroiksi, ei noin 65€ 13:sta sarjakuvasta ole paha hinta - varsinkin, kun joukossa on muutama aivan uutukainen kappale ja pari vähän harvinaisempaa tapausta.
Kaikkea haluamaani en tietenkään saanut, joten odotellaan ja katsellaan ja pistetään toinen tilaus myöhemmin.

Tässä ohessa voisin myös mainita, että tulin myös piipahtaneeksi loistavassa Goodfellows-sarjakuvakaupassa ennen Prahaan lähtöä. Mies sai synttärilahjaksi Giger's Alien-teoksen, mutta nämä tarttuivat mukaan lähdemateriaaliksi:


Kyseessä on siis Uncle Scrooge -lehden numerot 325, 328 ja 334, jotka sisältävät tarinat "The Beagle Boys vs. the Money Bin" ("Talonkokoinen vastustaja"), "Forget it!" ("Unohda koko juttu!") ja tietenkin "The Quest for Kalevala" ("Sammon salaisuus"), kuten kuvasta voi päätellä. Oli siellä muitakin Rosaa sisältäviä lehtiä, mutta koska apuraha ei ihan vielä ollut tilillä, en uskaltanut panostaa enempää. Palaan tämänkin suhteen asiaan varmaan viimeistään Helsingin kirjamessujen aikaan. Hintaa lehdillä olikin hulppeat 10€ / kpl, mikä oli melko tyyristä verrattuna joihinkin Mile High Comicsin hintoihin, mutta nämä ovat upouusia ja (yllättäen) pirskatin hankalia saada Suomesta.
Mutta: tutkimuskirjallisuuden voi vähentää verotuksessa.

Tällä hetkellä pahin kiirus ja härdelli on ohi. Tarkoitus olisi nyt pistää pystyyn ehdotukset Prahan konferenssipapereista, jotka ansaitsisivat laajemman käsittelyn oikeassa julkaisussa. Myös oman paperini e-kirjaversio täytyy viimeistellä ensi kuun puoliväliin mennessä. Odottelen myös kauhulla, minkälaista palautetta referee-artikkelistani tulee ja yritän metsästää Gérald Genetten Palimpsests-teosta.
Lukemista odottaa myös pari Disney-kirjaa ja sarjakuvatutkimus-opusta.

Ensi viikon olen luvannut itselleni lomaksi. Käytännössä se tarkoittaa sitä, etten tee ja yritän myös olla ajattelematta mitään tutkimukseen liittyvää. Opetushommat pitää tietenkin hoitaa pois alta, mutta muuten viikko tulee pyhittymään laatukirjallisuudelle (lukaisenpa vaihteeksi taas kaikki Potterit), laatuelokuville (katsellaan, missä kohdassa taas mennään hullun projektin "katsotaan kaikki hyllyssä olevat elokuvat läpi aakkosjärjestyksessä" kanssa), tv-sarjoille (Supernatural S7, Bones S3 ja Buffy S5 tämän hetken katsontalistalla) ja tietenkin peleille (jospa sen hiivatin mecha-äijän saisi tapettua Escape from Butcher's Baysta tai pääsisi hieman eteenpäin Majora's Maskissa. Guitar Herotakin voisi vähän näppäillä.).

Lomasta huolimatta tulen päivittämään blogia eteenpäin muissa asioissa.
Luvassa on ainakin kuvaus NNCOREn seminaarista Kristiansandissa, vihoviimeinen avautuminen Twilightista, Jyväskylän kirjamessujen ja koko kuukauden kirjasaldo sekä lempitaiteilijani numero 4 eli suuri surrealisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti