24.9.2016

(Tutkijan) ura: Leveling Up

Olen pitkään kipuillut urani ja ammatti-identiteettini kanssa. Yliopistopedagogiset opinnot tulevat taatusti auttamaan tähän "ongelmaan", mutta haahuiluni kahden maailman - yliopiston ja kansalaisopiston - välillä tuntuu välillä raskaalta. Tässä vaiheessa en haluaisi, enkä edes voisi tehdä valintaa taloudellisista syistä, mutta toisaalta välillä mietin, että tarvitseeko minun.

Olen joka tapauksessa herännyt huomaamaan, että voin jo oikeastaan puhua urasta ja että olen saavuttanut siinä jonkinlaisen tason. Leveling up, kuten professorilleni ja kollegalleni tällä viikolla nauroin. Hämmentäviä asioita on siis tapahtunut puolen vuoden mittaan.

Pelitermein, achivement unlocked:

1) Minua käytännössä pyydetään hakemaan tiettyä työpaikkaa opetusalalla.

2) Saan ensimmäisen graduohjattavani. (Jee!)

3) Minua pyydetään keynote-puhujaksi (Arctic Comics Seminar, Oulu, 4.11.2016).

4) Saan kutsun sarjakuvateoksen julkistamistilaisuuteen (Ankka vailla menneisyyttä). 

5) Saan viransijaisuuden.

Lokakuussa tapaan Cavazzanon! OMG.
Tällä hetkellä työstän kollegoideni kanssa hankehakemusta Koneen säätiölle. Toivomme, että nörttikulttuuri-hankkeemme olisi tarpeeksi "rohkea avaus" Koneelle. Minun pitäisi myös viimeistellä ImageText-journaalin artikkelini arvioiden perusteella. Se käsitteli nimenomaan Cavazzanon piirtämää "Destinoa". Taidankin pyytää omaan kappaleeseeni nimmarin taiteilijalta itseltään.

Artikkelikäsikirjoitukseni Fafniriin on refereekierroksella. Lisäksi laitoin Disney-aiheisen abstraktin Uses of Fantasy -konferenssiin ja innostuin suunnattomasti, kun Intellect aikoo julkaista ensi vuonna Disney-fandomia käsittelevän kokoelman, johon haetaan tekstejä. Sinne siis jotain suomalaisten Aku Ankka -suhteesta.

Morgann Gicquelin luotsaama The Scrooge Mystery voitti siis Audience Awards -kisan, mikä tarkoittaa sitä, että Rosa-dokumentti sai hieman lisää rahoitusta. Dokumentin edistymistä ja Helsingin kirjamessuja odotellessa...


2 kommenttia:

  1. Sitä aina unohtaa siun kipuilut ammatista kun sitä ei tajuta tai arvosteta kun mie oon aina niin hiton ylpee ja innostunut kaikesta mitä sie teet. Sie oot yksi tulevaisuuden tekijöistä jotka muistuttaa myös siitä mikä menneisyydessä on tärkeää ja hyvää (oikeat kirjat). Sie teet oikeesti paljon ja tärkeää työtä vaikka et saisikaan siitä muuta ku oman nimen johonkin paperilappuseen jota näyttää muille joilta yrittää saada toimeksiantoa, rahaa tai ees ilmasia etuja. Sie et valinnut helppoa reittiä urassa, se on köyhä, epävarma ja aliarvostettu. Mut sie teet mitä sie HALUAT. Mie oon aina niin ylpee kun sie saat artikkelin julkastuu, kun painut jonnekin päin Suomea tai maailmaa puhumaan. Miulle sie oot yksi suuri tähti muiden tieteilijöiden joukossa joita katson ylöspäin. Ehkä pitäs muistuttaa sinnuu usseemmin asiasta.
    Eli muistelen et oon tehnyt sen jo koska oon tehnyt sen aivoissani vaikken muistanut tehdä sitä konkreettisesti. Mut read my mind; You're already level 78 badass. ;)

    VastaaPoista